Congrés empresarial

Bnew obre i centra diàlegs de reactivació

Collboni remarca el paper de la inversió immobiliària a Barcelona, amb un milió de metres quadrats nous en oficines al 22@ i 30 torres en construcció

Bnew obre i centra diàlegs de reactivació
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Barcelona New Economy Week (BNEW) ha obert les portes aquest dimarts amb l’objectiu de ser centre d’intercanvi d’informació i motor de recuperació econòmica. El congrés híbrid (presencial i a través d’internet) impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) pretén situar Barcelona en el debat públic de la recuperació econòmica interrelacionant múltiples sectors d’activitat. En la sessió d’inauguració d’aquest dimarts va ser Barcelona la protagonista. La pretesa vocació internacional del congrés, ratificada pels 11.000 inscrits telemàticament procedents de 145 països, es va veure superada per la marca Barcelona, principal atractiu de la trobada, que es desenvolupa en diversos punts de la ciutat i es retransmet amb grans mitjans en directe per internet.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va ser el primer a enaltir el «model Barcelona» en aquella nova etapa postpandèmia. Però sorprenentment va parlar més de vella economia que de noves tecnologies a l’assegurar que l’oferta d’oficines a Barcelona s’està revitalitzant acceleradament amb un milió de metres quadrats de sòl disponible al 22@ i almenys 30 grans torres en construcció. Els projectes immobiliaris, el denominat ‘real state’, s’estan convertint en el motor indubtable de la recuperació. Per a la secretària d’Economia del Govern, Matilde Vilarroya, la recuperació s’està desenvolupant de la mà de les àrees de sostenibilitat i de la mobilitat, però també cal recordar que hi ha 1.700 ‘start-ups’ a Barcelona disposades a oferir alternatives de creixement econòmic. Per al delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, un dels elements clau per al futur serà la capacitat d’atracció de talent a la ciutat.

El congrés, que se celebra fins divendres, ha generat un miler de llocs de treball, i congregat un selecte elenc de professionals disposats a compartir coneixements i ampliar la seva xarxa personal d’influència. L’economia 4.0 que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona s’impulsa des de platós de televisió que serviran per a la producció de 240 hores de continguts.

Notícies relacionades

La inauguració oficial va anar a càrrec de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que va defensar el «poder transformador del sector públic, mitjançant la col·laboració publicoprivada». Durant la setmana s’espera la presència de la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, i de la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

El Bnew, pensat per facilitar relacions entre professionals (B2B), se centra en aquesta edició a deu sectors clau: logística, indústries digitals, immobiliària, comerç electrònic, zones econòmiques, mobilitat, sostenibilitat, talent, ciència i ciutat. Hi haurà 800 ponents. Els tres escenaris de l’anterior edició en passaran a ser set: l’Estació de França, la Casa Seat, el Movistar Centre, el mercat de la Boqueria, l’Antiga Fàbrica Damm, Roca Barcelona Gallery i la Pedrera. Més de la meitat dels assistents seran internacionals, principalment d’Amèrica del Nord, l’Amèrica Llatina, l’Àfrica i el sud-est asiàtic.