Consulta quina és l’entitat bancària líder a la teva província | MAPA

Consulta quina és l’entitat bancària líder a la teva província | MAPA
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espanya buidada paga la factura de la reestructuració i reconversió bancària. El nombre de municipis sense oficina s’ha disparat en 836 i un 23% en els 12 anys transcorreguts des que va esclatar la bombolla immobiliària, dels 3.569 del 2008 als 4.405 del 2020, segons dades del Banc d’Espanya. La situació podria haver sigut encara pitjor si no fos perquè les caixes rurals van realitzar un ajust de la seva xarxa (16%) molt més petit que els bancs (46%) i les antigues caixes d’estalvi (58%), cosa que els ha permès ser líders per sucursals a vuit províncies (quan fa tan sols set anys no ho eren en cap), segones en 17 regions més i terceres en 12 territoris, la majoria a l’Espanya buidada. Al següent mapa pots consultar quina és l’entitat líder a la teva província.

Notícies relacionades

Els municipis afectats per la falta de sucursals suposen el 54% del total de localitats espanyoles, i si bé el percentatge de població és molt més baix (entorn del 3%), no deixa de suposar que al voltant d’1,3 milions d’espanyols no compten amb una sucursal pròxima. Al següent mapa pots consultar quants municipis sense sucursal hi ha a la teva província i quin percentatge suposen del total de la regió.

Les províncies més afectades s’ubiquen en aquelles zones amb menys nombre d’habitants per quilòmetre quadrat, però no hi ha una relació directa amb el nivell de riquesa. En conjunt, van tenir més tancaments d’oficines, més caiguda del crèdit i menys creixement del PIB en l’esmentat període. Al següent cercador pots accedir al desglossament de les dades de la teva província.