Els EUA obren el seu primer banc fundat i operat per dones

  • El First Women’s Bank pretén ajudar l’«economia femenina» i superar la bretxa de gènere en l’accés a crèdits

Els EUA obren el seu primer banc fundat i operat per dones
2
Es llegeix en minuts

El primer banc comercial dels Estats Units exclusivament en mans de dones, des del capital fins a l’operació, ha obert les portes aquesta setmana a Chicago amb el propòsit declarat d’ajudar l’«economia femenina» i superar la bretxa de gènere que hi ha en l’accés a crèdits. La tennista Billie Jean King, l’actriu Sophie Bush i l’emprenedora Nia Batts són l’assessores estratègiques del First Women’s Bank, la presidenta i directora executiva del qual és Marianne Markowitz.

«El potencial del First Women’s Bank per impulsar el canvi social i ajudar a tancar les bretxes creditícies de gènere i raça és enorme», assenyala Markowitz en un comunicat. Segons la seva presidenta i directora executiva, el First Women’s Bank (FWB) és el primer banc en què les seves fundadores, propietàries i directius són dones i té com a final ajudar les «propietàries de petits negocis, els seus empleats i comunitats». «Els negocis propietat de dones estan creixent dues vegades més ràpid que la mitjana nacional, però fins ara només reben el 16% dels préstecs per a empreses convencionals», assenyala.

De moment, FBW compta amb una sola seu i està molt abocat a la banca digital. A més de de donar solucions de capital innovadores per a les petites empreses, el banc ha creat el Col·lectiu FWB, una comunitat de recursos, recolzament i inspiració i una plataforma a través de la qual les persones i les organitzacions poden brindar recolzament tangible a l’economia de les dones, explica l’entitat.

Contra les bretxes racials i de gènere

La inauguració del banc va tenir lloc aquest dimecres amb presència de l’alcaldessa de Chicago, Lori Lightfoot, entre altres convidats. Perquè la nostra ciutat i la nostra economia siguin tan forts com sigui possible, els nostres residents de tots els camins de la vida han de tenir accés igualitari a les oportunitats de capital», va dir l’alcaldessa en l’esdeveniment inaugural.

L’assessora estratègica de FWB i tennista retirada Billie Jean King va dir, per la seva banda, que «un pas fonamental cap a l’assoliment de la igualtat de gènere és la creació de paritat econòmica i inclusió financera, cosa que requereix tancar les bretxes racials i de gènere en l’accés al capital».

Notícies relacionades

Nia Batts i Sophia Bush, també assessores estratègiques de First Women’s Bank, van assenyalar: «Com a emprenedores i inversionistes, sabem el que és navegar per les estructures de capital que poden recolzar o impedir el creixement d’una empresa». «És molt important assegurar-nos que les dones, en cada etapa dels seus negocis, rebin el recolzament de la comunitat, els recursos i les oportunitats que sabem que no han estat històricament disponibles per a tothom», van afegir.

Entre altres socis per complir la seva missió, FWB compta amb empreses com Aon, Wendy’s, Comcast Corporation i William Blair.