Mercat laboral

El Banc d’Espanya reclama més formació per als col·lectius que perceben el salari mínim

Hernández de Cos demana focalitzar-se en els joves i els més grans de 45 anys ja que hi ha el compromís polític d’augmentar l’SMI i assumir els seus efectes secundaris

El Banc d’Espanya reclama més formació per als col·lectius que perceben el salari mínim
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha reclamat «prudència» amb el salari mínim interprofessional (SMI). Durant una conferència a l’IESE de Barcelona, ha considerat necessari focalitzar-se en la formació dels col·lectius més relacionats amb aquesta retribució, ja que hi ha el compromís polític d’incrementar-lo, després de l’acord a què van arribar ahir el Govern i els sindicats.

«Si acceptem els efectes secundaris sobre l’ocupació, cal posar el focus en la formació dels col·lectius afectats, de tal manera que es minimitzin els efectes de la pujada», ha afirmat al final del debat que ha moderat la professora de l’IESE i consellera del Banc d’Espanya, Núria Mas. Hernández de Cos ha admès el paper del salari mínim en la lluita contra la desigualtat, però alhora va recordar l’efecte negatiu que produeix un increment en sectors de menys productivitat, com els serveis i els col·lectius com els joves i els més grans de 45 anys, com recollia un estudi de l’entitat monetària.

Al seu torn ha assegurat que «la crisi no està resolta en absolut i la recuperació segueix en marxa». Hernández de Cos ha destacat «la situació en què estem, amb una recuperació més lenta en determinats sectors» en què afecta més el salari mínim.

Notícies relacionades

A preguntes de l’auditori i dels que han seguit la seva intervenció ‘online’ també ha destacat com a grans problemes de l’economia espanyola, la baixa productivitat, marcada per una alta temporalitat en l’ocupació i un destacat atur de llarga durada i l’elevat endeutament públic, que pot col·locar l’economia en una situació vulnerable.

El governador ha centrat la seva conferència a explicar la nova estratègia de política monetària del Banc Central Europeu (BCE).