Ajust de plantilla

Vodafone España presenta un ero per a 515 empleats pel «deteriorament del mercat»

La companyia acusa la caiguda d’ingressos i els resultats negatius per la «intensitat competitiva» del mercat espanyol

Vodafone España presenta un ero per a 515 empleats pel «deteriorament del mercat»

David Fernández/EPC

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Vodafone España ha anunciat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ero) de 515 empleats principalment de les àrees comercials. La companyia justifica el procés pel «deteriorament del mercat». La filial espanyola de la companyia britànica ha sigut penalitzada en els últims exercicis amb una caiguda dels ingressos a causa de la forta competència en el mercat espanyol i l’auge del ‘low cost’. I, de fet, la companyia va presentar un ero fa tan sols un any i mig, a principis del 2019, que es va saldar amb gairebé 1.000 sortides, i en el qual es va comprometre amb els sindicats a no presentar cap altre ero fins aquest any.

Fonts de l’empresa confirmen que aquesta nova proposta de sortides segueix el curs del procés de transformació «iniciat fa dos anys» i que va tenir com a primer moviment la sortida de la teleco del futbol, després de descartar la compra dels drets de LaLiga en la temporada 2018-2019 al criticar l’elevat cost que els suposava. No obstant, uns exercicis més tard, la companyia que ara dirigeix Colman Deegan no ha aconseguit revertir el declivi per l’enorme competència que hi ha entre les telecos en el mercat espanyol.

Notícies relacionades

«Des de fa alguns anys, la intensitat competitiva en preus i la deriva cap a les tarifes de baix valor a Espanya ha provocat una forta caiguda dels ingressos i un important deteriorament dels marges. En aquest context, Vodafone España va iniciar el seu programa de reposicionament», explica la companyia en un comunicat. L’empresa defensa que l’objectiu de les sortides és dirigir l’organització de l’empresa cap a la digitalització «per ser més àgils i competitius» amb la promesa d’«en un any estar creant ocupació neta», és a dir, crear més ocupació de la que es destrueix. «Aquest reequilibri en l’organització proposa un ajust en les àrees més operatives, canals comercials i productes i serveis per adaptar-se a l’entorn de mercat i reforça el seu compromís de crear nous perfils a Vodafone España al llarg de l’any vinent», afegeix l’empresa. 

Després d’anunciar-ho davant els sindicats, la taula de negociació s’obrirà a finals d’aquest mes de setembre, quan s’iniciarà un període d’un mes per fixar les condicions, els criteris i el calendari d’execució. «Vodafone, sent sensible a l’impacte d’aquesta mesura, aborda la negociació amb la determinació d’arribar amb la representació social al millor acord possible tant per als empleats com per a l’empresa», exposa Vodafone España.

Temes:

Vodafone ERO