Energia

Brussel·les estudia les mesures d’Espanya per abaratir la llum

El vicepresident de la Comissió Europea, Franz Timmermans, diu que donaran «una resposta formal» a la petició de Ribera de reformar el mercat elèctric

zentauroepp45417929 files  in this file photo taken on july 06  2018 shows europ181012203206

zentauroepp45417929 files in this file photo taken on july 06 2018 shows europ181012203206 / GEORG HOCHMUTH

1
Es llegeix en minuts
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

La Comissió Europea estudiarà les mesures que ha aprovat l’Executiu per frenar l’escalada del preu de la llum al rebut que paguen les famílies i empreses. «Estudiarem les conseqüències que poden tenir les decisions del Govern espanyol. La pujada dels preus de l’electricitat està relacionada amb els mercats, amb el preu del mercat del gas i en aquestes fluctuacions els preus estan alts ara però les previsions dels nostres experts és que baixaran l’any vinent», ha afirmat el vicepresident de la Comissió, Franz Timmermans. El preu mitjà al mercat a l’engròs torna a marcar un nou rècord per demà dijous, amb 188,18 euros.

«El Govern espanyol ha anunciat mesures en dues direccions: una per atenuar els efectes sobre consumidors i una altra intervenint en els mercats retallant beneficis de les elèctriques». «El redisseny del mercat és una altra cosa, ho podem estudiar», ha afegit. A la vegada ha assegurat que Brussel·les donarà «una resposta formal» a la carta de la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en la qual demanava canvis en el funcionament del mercat elèctric. Timmermans ha dit que s’està preparant la resposta per part de la Direcció general de l’Energia.