Competitivitat

Barcelona Global demana millorar la fiscalitat per atraure i retenir talent

Catà adverteix que «no apostar per un ‘hub’ internacional és perdre oportunitats per atraure els millors»

Barcelona Global demana millorar la fiscalitat per atraure i retenir talent
1
Es llegeix en minuts

El fòrum Barcelona Global ha reclamat aquest dimarts millores de fiscalitat, especialment amb l’eliminació de l’impost de patrimoni, per atraure i retenir talent a la capital catalana, i apunta el teletreball com a «gran oportunitat» per a la Barcelona post-Covid. Ho ha fet la seva presidenta, Aurora Catà, en roda de premsa aquest dimarts, juntament amb el CEo de l’entitat, Mateu Hernandez, i el director general adjunt i director territorial de Catalunya a Banc Sabadell, Enric Rovira, per presentar la cinquena edició de l’International Talent Monitor, realitzat amb la col·laboració del Banc Sabadell.

Catà també ha lamentat la suspensió de la inversió a l’Aeroport de Barcelona-el Prat, ja que considera que «no apostar per un ‘hub’ internacional és perdre oportunitats a l’hora d’atraure els millors». «Els barcelonins per elecció i naixement compartim la mateixa aspiració, que és fer de Barcelona una ciutat atractiva, de qualitat de vida, ben connectada al món, sostenible, socialment responsable», ha assenyalat. Per això, creu necessària una «fiscalitat més intel·ligent», una administració més facilitadora i més anglès, però, sobretot, uns polítics que actuïn com a dinamitzadors i no com a fre, més en un moment com l’actual, amb l’arribada dels fons europeus.

Notícies relacionades

L’informe, que ha comptat amb 1.042 respostes i vuit grups focus, als quals han participat més de 60 persones, desprèn que els internacionals continuen valorant Barcelona amb bona nota per la seva qualitat de vida, la connectivitat internacional i la seva oferta cultural. De fet, el que millor valoren de la capital catalana és la connectivitat, el cosmopolitisme i la comunitat internacional, seguits de la forma de vida i la capacitat d’atracció de talent internacional. D’altra banda, els indicadors que han rebut pitjor nota són la situació política, els processos administratius, els salaris, el mercat de la vivenda, el sistema legal i els impostos a les rendes.

A partir de l’informe, l’entitat ha elaborat sis propostes, entre les quals destaquen impulsar millores fiscals per al talent internacional i les empreses, impulsar la digitalització dels processos d’aterratge i la informació ‘online’, i llançar una campanya per potenciar Barcelona com a destinació per al talent internacional. També aposta per treballar en una escola internacional assequible per als nens de famílies internacionals, impulsar una política de vivenda metropolitana i impulsar la internacionalització de l’educació superior.

Temes:

Empreses