Electricitat

El preu de la llum arriba aquest dijous a un nou rècord

Arribarà als 141,71 euros per megawatt hora, un 4,4% superior al registrat el dia d’avui

Un técnico revisa los contadores de electricidad

Un técnico revisa los contadores de electricidad / Archivo

1
Es llegeix en minuts

El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista batrà un nou rècord demà a l’arribar als 141,71 euros per megawatt hora (MWh), el seu preu més gran de la història i un 4,4% superior al registrat el dia d’avui (135,65 euros).

D’aquesta manera, el de demà no només serà el dijous més car des que hi ha registres, sinó que serà el dia més car de tota la història a l’haver superat el rècord anterior que es va batre aquest 2 de setembre (140,23 euros MWh).

El preu de demà multiplicarà per més de tres el cost del mateix dia de l’any passat, quan es va registrar un preu mitjà diari de 46,08 euros per MWh.

La setmana passada el preu de l’electricitat al mercat majorista va marcar un rècord rere l’altre entre dilluns i dijous, per després donar una treva divendres i el cap de setmana.

Notícies relacionades

En concret, la setmana passada va començar amb el preu disparant-se gairebé un 22%, per registrar dimarts una alça del 5%, dimecres de l’1,5% i dijous del 6%. Després d’aquest ‘ral·li’ alcista, divendres el preu va descendir un 1,8%, fins als 137,7 euros/MWh; dissabte, un altre 2%, fins als 134,89 euros/MWh, i diumenge, un 4,59%, fins als 128,70 euros/MWh.

La situació va canviar dilluns passat, quan el preu va repuntar un 3% respecte a diumenge, fins a situar-se en 132,65 euros MWh, però va tornar a donar un respir dimarts, al baixar fins als 127,36 euros MWh. No obstant, dimecres es va reprendre el camí alcista, amb una alça del preu mitjà del 6,5%, i demà dijous pujarà un altre 4,4%, encadenant així dos dies consecutius d’ascensos.

Temes:

Electricitat