Expansió d’un gegant

Amazon anuncia un nou centre logístic a Girona

La multinacional ha invertit més de 6.800 milions des de la seva implantació a Espanya el 2011

Amazon anuncia un nou centre logístic a Girona

Jim Young (Bloomberg)

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Amazon obrirà un nou centre logístic al Far d’Empordà, Girona, l’any vinent. Serà el primer centre logístic de la companyia a la província. La companyia compta amb múltiples centres d’operacions a Catalunya: tres centres logístics –al Prat, Martorelles i Castellbisbal–, un centre de distribució a Barberà del Vallès, set estacions logístiques –ubicades a Rubí, Montcada i Reixac, Mollet del Vallès, Parets, Tarragona i dues a Barcelona– i un centre urbà, ubicat a Barcelona.

La inversió d’Amazon, que la companyia va refusar donar a conèixer, ajudarà a satisfer la demanda i a recolzar el creixent nombre de petites empreses independents que venen a Amazon i utilitzen el servei d’emmagatzemament i entrega d’Amazon. Amazon ja compta amb més de 30 centres d’operacions a tot Espanya i aquest mes començaran a funcionar dos nous centres logístics a Illescas (Toledo) i Corvera (Múrcia). La companyia ha anunciat aquest dimarts també l’obertura d’un nou centre logístic a Onda (País Valencià). 

Notícies relacionades

Les inversions acumulades a Espanya per part d’Amazon des del 2011 pugen a més de 6.800 milions. Amazon, que dona feina a més de 12.000 persones a Espanya, no ja especificat el nombre de contractes que suposarà el nou centre logístic de Girona. Amazon calcula que duplicarà en dos anys la seva plantilla fixa a Espanya, passant dels 7.000 empleats amb què comptava a finals del 2019 a més de 15.000 a finals del 2021.

La multinacional nord-americana assegura que ofereix llocs de treball per a persones «amb tota mena d’experiència i formació, des de perfils per a aquells que busquen la seva primera feina fins a experts en logística, desenvolupament de ‘software’ i personal d’oficina. Amazon busca perfils per a llocs de treball en camps com la logística, enginyeria informàtica, gestió de proveïdors i comptes, desenvolupament de negoci, recursos humans, finances, etc.

Temes:

Amazon Comerç