Comissions a l’alça

CaixaBank cobrarà 36 euros a l’any per les targetes de dèbit de Bankia

  • Fins ara eren gratuïtes per als clients de l’entitat madrilenya que complien certes condicions de vinculació

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid  MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid MAXIMO GARCIA DE LA PAZ / MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

CaixaBank ha informat els antics clients de Bankia adscrits al programa ‘Per ser tu’ que la seva targeta de dèbit deixarà de ser gratuïta i passarà a tenir una quota de manteniment de 36 euros a l’any, segons ha avançat aquest dimarts ‘Cinco Días’. El preu començarà a cobrar-se el pròxim 1 de gener, tret que a l’octubre es compleixin els requisits de vinculació de l’esmentat programa: domiciliació d’ingressos (nòmina superior a 700 euros, pensió d’almenys 250 euros o prestació de l’atur d’almenys 400 euros), així com tenir més de 135 euros de primes d’assegurança de risc (llar, vehicle, salut, vida i accidents i defuncions), 30.000 euros en productes d’inversió (fons, plans de pensions o assegurances d’estalvi) o fer dues compres al mes amb la targeta de crèdit. En aquest cas, la comissió començarà a repercutir-se el juny del 2022.

El banc d’origen català ha explicat als clients que l’esmentat programa de vinculació es modificarà pel de CaixaBank anomenat ‘Dia a dia’. La targeta amb una quota anual que es bonificarà complint certes condicions passarà a ser la Mycard, una de crèdit amb càrrec dels pagaments a dos dies i que substituirà la ‘Compres Bankia Contactless’. El client pot escollir entre pagar-ho tot a finals de mes, ajornar l’abonament o fraccionar-lo. En aquestes dues últimes opcions, l’interès és de fins a un 23% TAE.

El banc també ha elevat la comissió per fer compres a l’estranger. Els clients de Bankia paguen per ara un 3,5% per operar en monedes diferents a l’euro i del 2% si fan compres en euros en un país de fora de la zona SEPA (Zona Única de Pagaments en Euros). Amb el canvi a CaixaBank, pagaran el 3,95%. La comissió per la reclamació d’impagaments, de 35 a 40 euros a Bankia, es manté per a quantitats reclamades inferiors a 60 euros, però es crea una altra de 24 euros per a deutes superiors a 300 euros que es deixin sense abonar més de 15 dies. A més, s’imposa un fins ara inexistent interès de demora equivalent com a màxim a l’interès nominal anual incrementat en dos punts percentuals.

12 de novembre

Notícies relacionades

La integració dels sistemes operatius de CaixaBank i Bankia es produirà el 12 de novembre, data en què entraran en vigor els canvis generals en les condicions del contracte. El banc ha comunicat als seus clients que podran continuar operant amb les seves actuals targetes de Bankia «amb total normalitat» i amb el mateix PIN. Així mateix, els ha recordat que tenen a la seva disposició la xarxa d’oficines i els 13.000 caixers automàtics del grup, en els quals es poden fer més de 200 operacions diferents. 

A la banca digital CaixaBankNow (‘app’ mòbil o web), que substituirà la de Bankia, els clients podran veure i gestionar les seves targetes, que ja es mostraran amb la nova imatge de l’entitat catalana. Serà necessari estar donat d’alta a l’esmentada nova banca digital per confirmar les compres que es facin per internet. D’altra banda, els clients no rebran físicament les noves targetes de CaixaBank fins que s’arribi a la data de caducitat de les actuals, moment en què l’entitat els les enviarà de manera automàtica.