Diàleg social

Treball convoca els agents socials l’1 de setembre per abordar la pujada del salari mínim

Treball convoca els agents socials l’1 de setembre per abordar la pujada del salari mínim
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha convocat els agents socials –patronal i sindicats– a una taula de diàleg social el pròxim 1 de setembre per abordar la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i per això ha convocat els representants de patronal i sindicats la setmana vinent.

Notícies relacionades

Apressa una decisió sobre una possible pujada de l’SMI amb efectes per a aquest mateix any, després que la mateixa vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, hagi admès que les favorables dades sobre l’evolució recent de l’ocupació, el mes d’agost, permet reprendre la pujada de l’SMI «al més aviat possible».

Al juliol la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, (del sector d’Unides Podem) va demanar al president Pedro Sánchez, i a la resta de l’Executiu «la mateixa valentia» amb la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) que amb els indults als presos independentistes. Un dia després, la vicepresidenta primera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, va refredar les expectatives i va emplaçar a prendre una decisió respecte a això a la tornada de l’estiu, en funció de l’evolució de l’ocupació. Ara ja el mes d’agost, la mateixa Calviño ha obert confiada que les dades d’ocupació permetin reprendre la pujada de l’SMI «al més aviat possible».