Resultats primer semestre

Repsol guanya 1.235 milions d’euros i recupera les xifres prepandèmia

La companyia marca xifres positives en totes les seves àrees de negoci després d’un fatídic 2020 marcatge per la caiguda del petroli i de la demanda

Repsol guanya 1.235 milions d’euros i recupera les xifres prepandèmia
2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Repsol va obtenir un resultat net de 1.235 milions d’euros en el primer semestre del 2021, per sobre de l’obtingut en els sis primers mesos del 2019, l’exercici previ a la pandèmia, quan es van arribar a 1.133 milions d’euros. El resultat net ajustat, que mesura específicament la marxa dels negocis, va arribar als 959 milions d’euros, amb xifres positives en tots els segments (Exploració i Producció, Química i Comercial i Renovables) mentre que un any abans va ser de 1.115 milions d’euros.

La crisi sanitària va continuar marcant de manera negativa l’economia global, tot i que amb millores respecte a l’escenari sense precedents del 2020. En el segon trimestre es van poder observar indicis de recuperació en els preus del cru, que, en el cas del Brent, van arribar a superar els 76 dòlars per barril a finals de juny, el seu nivell màxim des d’octubre del 2018. Per al conjunt del semestre, el preu mitjà del Brent es va situar en 65 dòlars per barril, davant els 40 dòlars del període equivalent del 2020. Quant al gas Henry Hub, va arribar a una mitjana de 2,8 dòlars per MBtu, davant els 1,8 dòlars del mateix període de l’exercici anterior.

La demanda també es va incrementar, afavorida pels programes de vacunació. La previsió de l’Agència Internacional de l’Energia (IEA), segons el seu informe del mes de juny passat, és que la demanda mundial de petroli torni a nivells anteriors a la pandèmia en el quart trimestre del 2022.

Repsol va aconseguir entre el gener i el juny un flux de caixa operatiu positiu en tots els seus segments, que va ascendir a un total de 1.932 milions d’euros, i un flux de caixa lliure, també positiu en tots els seus segments, que va totalitzar 955 milions. Les dues magnituds milloren les equivalents del mateix període del 2020, en el qual la gestió portada a terme per la companyia també va permetre que fossin positives, fins i tot en un dels moments més durs de la pandèmia.

Notícies relacionades

Durant el primer semestre del 2021, Repsol va aconseguir reduir el seu deute net un 6%, 392 milions d’euros, fins a situar-la en 6.386 milions. La liquiditat va arribar als 9.448 milions d’euros. Addicionalment, amb l’objectiu de reforçar la seva posició financera, la companyia va tancar al març una emissió de bons híbrids per import de 750 milions d’euros i, el maig, una altra de bons sèniors de 300 milions, totes dues a uns preus molt competitius.

Referent a la retribució a l’accionista, després de la seva aprovació per la Junta General del 26 de març, la companyia va abonar el 7 de juliol un dividend de 0,30 euros bruts/acció en efectiu, amb càrrec als beneficis de l’exercici 2020, que se suma a la retribució satisfeta als accionistes al gener. La Junta també va aprovar el repartiment, assimilable al tradicional pagament a compte de l’exercici 2021, de la quantitat de 0,30 euros bruts per acció.

Temes:

Repsol