Pel ‘dieselgate’

El Suprem ordena que Volkswagen Espanya pagui 500 euros a un usuari per ‘danys morals’

  • El demandant havia demanat 30.000 euros d’indemnització però l’alt tribunal només estima una quantitat petita.

  • L’empresa no ha fet comentaris al respecte, però la condemna arriba per ser part responsable de la matriu alemanya.

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha acordat que Volkswagen Audi Espanya, filial del grup automobilístic alemany, indemnitzi per ‘danys morals’ un afectat per la manipulació dels motors dièsel de la família EA 189, el cas «dieselgate», a l’entendre que la distribuïdora assumeix a Espanya la responsabilitat de la seva matriu. La condemna del jutge s’ha fixat en 500 euros, tot i que en la demanda inicial el client demanava a la companyia 30.000 euros d’indemnització.

Notícies relacionades

En una sentència coneguda aquest dimarts, el Ple de la sala Civil insisteix que la distribuïdora estava participada indirectament en un 100% per Volkswagen, i a més havia enviat una carta als seus clients en la qual reconeixia la incidència i els oferia solucionar-la a través dels seus serveis oficials.

L’escàndol es remunta al setembre del 2015, quan es va descobrir als Estats Units que el Grup Volkswagen va muntar als motors dièsel de la família EA 189 un ‘software’ que alterava a la baixa les emissions del vehicle quan aquest detectava que estava sent sotmès a una inspecció als rodets d’un laboratori. La mesura va afectar milers de vehicles pels quals la multinacional ja ha arribat a diversos acords econòmics.