Telecomunicacions

Orange rebaixa a 400 persones l’ero després d’un acord amb els sindicats

La indemnització serà de 62 dies per any treballat de màxim i per a les prejubilacions el 85% del salari

Orange rebaixa a 400 persones l’ero després d’un acord amb els sindicats
3
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Orange España ha reduït en 85 persones l’expedient de regulació d’ocupació (ero) anunciat al maig que suposarà la sortida de 400 treballadors, després d’arribar la matinada d’aquest dimarts a un principi d’acord amb els sindicats. La companyia té 3.200 treballadors a Espanya. El període d’adscripció serà de la firma de l’acord al 31 de juliol

La modalitat de l’ero és «voluntària», però amb possibilitat de «veto a o ajornament de les sortides per necessitats de producció» amb possibilitat de sortides a tots els territoris i de tots els equips, tret d’aquells que siguin estratègics per a la companyia (Ciberseguretat, KAM, Grans Comptes...), però se’ls obre la possibilitat d’entrar en el programa de prejubilacions si compleixen els requisits necessaris. També estaran exclosos expatriats, impatriats i excedències voluntàries i forçoses.

Així, es fixa un màxim de 200 prejubilacions i la resta seran sortides voluntàries amb una indemnització màxima de 62 dies per any treballat per als salaris inferiors a 27.000 euros; 61 dies per any per a salaris inferiors a 30.000 euros; 60 dies per any per a inferiors de 35.000 euros; 59 dies per any per a aquells inferiors a 40.000; 58 dies per any per als salaris inferiors a 50.000 euros i 57 dies per any per a salaris superiors a 50.000 euros. Per als ingressats a partir del 2019 seran de 20 dies i per als més grans de 65 seran a 33 dies per any.

El salari regulador inclourà fix i complements per lloc de treball, així com el variable teòric semestral (anualitzat) i aquells conceptes de retribució de les espècies: targeta de gasolina, trànsit telefònic, cotxe d’empresa, assegurança de vida i pla família. Per al càlcul es considerarà salari de referència brut anual a 31 de maig. Hi haurà límit indemnitzatori a 42 mensualitats per a salaris fixos bruts superiors a 50.000 euros. S’afegeix, a més, una assegurança mèdica durant dos anys, sempre que no es trobi feina.

Per a la plantilla que es mantindrà a l’empresa s’ofereix la mateixa garantia d’ocupació que es va firmar el 2016, és a dir, el compromís de no executar un nou ero en el termini de dos anys i el compromís de no abordar durant un any processos col·lectius d’externalització amb destrucció directa d’ocupació o de mobilitat geogràfica forçosa.

Prejubilacions

Notícies relacionades

L’adscripció per a les prejubilacions s’obre per a la plantilla que faci 54 anys fins al 31 de desembre del 2022, tot i que si no s’assoleixen els 200 adscrits podran apuntar-s’hi més persones fins a complir aquest límit abans del 31 del 2023. Les rendes es definiran com el 85% del salari regulador net (aquest es calcularà pel fix real i el 50% del variable teòric per a les persones entre 54 i 55 anys) o el 87% del salari regulador net per als més grans de 56 anys. Per a les persones amb edats compreses entre els 54 i els 59 anys les rendes s’abonaran fins als 63 anys i la cotització a la Seguretat Social s’estendrà fins als 65 anys. Per a aquelles amb edats compreses entre els 60 i 64 anys hi ha l’opció d’escollir entre el pla de rendes fins als 65 anys. A més, tindran assegurança mèdica fins als 65 anys i el 30% de la fibra durant 12 mesos

Per al cent per cent de les sortides (voluntàries o prejubilades) l’empresa ofereix un procés de recol·locació amb una empresa externa, 9 mesos general i 12 mesos per als més grans de 45 fins que el 80% de les sortides estiguin recol·locades. També hi haurà un pacte de no competència de 6 mesos o fins al final de les rendes per a qualsevol empresa concurrent.