Pare del calçat esportiu

Mor en un accident el fundador de les esportives Paredes

  • L’empresari il·licità, de 88 anys, va caure amb el seu cotxe en una bassa de reg a prop de la seva finca a Múrcia

Mor en un accident el fundador de les esportives Paredes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fundador de les populars esportives Paredes, l’il·licità José Paredes Castaño, un dels empresaris més rellevants del País Valencià de l’últim mig segle, ha mort als 88 anys en un accident quan circulava en un tot terreny per una finca de la seva propietat als voltants de Múrcia.

Fonts pròximes han informat a Efe que el sinistre va produir-se dimecres passat entorn de les 20 hores a la finca agrícola situada a la pedania de Sucina, al terme municipal de Múrcia.

Va caure a una bassa d’aigua

El fundador de Paredes circulava en un vehicle 4x4 quan, en circumstàncies que s’investiguen, va enderrocar una tanca i es va precipitar a una bassa d’aigua amb una profunditat d’uns 7 metres.

Avisats per la família, van acudir diversos cossos d’emergències, entre ells els bussejadors de la Guàrdia Civil per recuperar el cos de José Paredes, mentre que el personal d’una ambulància va tractar algun pròxim per ansietat.

El mort era considerat per molts pare de la primera sabata esportiva espanyola i havia situat Elx com el bressol del calçat.

Paredes Castaño estava casat amb Genoveva Coves Hernández i va tenir cinc fills, Antonio, Francisco, Clara, José i Rafael.

Des dels 12 anys tenia clar que volia ser empresari i va aprendre des de molt petit l’art de la costura gràcies al seu pare. Després de finalitzar el servei militar, el 1953, va fundar la seva primera empresa dedicada a la fabricació de sabates de cavaller al pati de casa seva.

Sabates de cavaller

Tan sols un any després, el 1954, va crear la marca Paredes per a sabates de cavaller, tot i que anys després es va reinventar per introduir-se al món del calçat de muntanya i de seguretat laboral.

El seu caràcter visionari el va empènyer el 1973 a obrir un nou camp amb el calçat esportiu i de temps lliure, introduint per primera vegada a Espanya el concepte del calçat ideal per fer esport.

L’èxit que va aconseguir José Paredes va ser tan ampli que a partir d’ell i de la seva marca en van començar a sorgir altres de nacionals, moltes d’elles il·licitanes, el que va convertir Elx en un referent nacional en la fabricació de sabates.

L’empresa, en mans dels seus fills des dels 80

Paredes es va convertir en líder nacional de vendes de sabata esportiva fins i tot finals de la dècada del 1980.

Notícies relacionades

A partir d’aquell moment, el fundador de Paredes va cedir les regnes de l’empresa als seus fills tot i que mai va arribar a desvincular-se’n completament perquè no entenia la seva vida sense posar el seu gra de sorra en aquest projecte tan personal.

Actualment, la família Paredes no només té com a model empresarial el calçat ja que, a través del Grup Paredes Holding, han diversificat els negocis familiars per incloure sectors tan dispars com la construcció, l’agricultura i l’automoció.