La CEOE mou fitxa

Garamendi: «Si les coses es normalitzen, benvinguts siguin els indults»

  • «La foto [d’Aragonès i el Rei] és bona perquè suposa un acostament al diàleg», afirma el cap de la patronal

Garamendi: «Si les coses es normalitzen, benvinguts siguin els indults»

Quique García / EFE

1
Es llegeix en minuts

El president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha afirmat aquest dijous que els indults als condemnats per l’1-O serien benvinguts si porten «que les coses es normalitzin».

En una entrevista de Ràdio 4 i La 2, també ha dit que la CEOE defensa que «l’estabilitat es troba dins de l’Estat de dret, i aquest és facultat del Govern», que haurà de prendre la decisió final.

Sobre la trobada d’aquest dimecres entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la reunió anual del Cercle d’Economia, ha dit que «la foto és bona, perquè suposa un acostament al diàleg», i que la clau de la normalitat és l’estabilitat.

Ha lamentat que, després de l’1-O, el PIB de l’economia ha passat del 21% al 19% actual, que reflecteix «les conseqüències dels fets» i que el món econòmic requereix confiança.

Optimista amb els fons europeus

Notícies relacionades

Sobre els fons europeus, considera que són una gran oportunitat per a un canvi que ja venia d’abans, perquè el teletreball i la digitalització «ja existien», però que arran de la crisi han evolucionat de forma geomètrica.

Segons Garamendi, caldrà posar atenció per als fons a la iniciativa privada i a projectes tractors de l’economia, com el cotxe elèctric i el 5G, per la seva transversalitat.