Reunió Cercle d’Economia

El Cercle defensa els indults com a sortida al conflicte

Faus reclama al Govern que participi i encapçali el debat sobre el model territorial

El Cercle defensa els indults com a sortida al conflicte

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Cercle d’Economia, Javier Faus, ha reclamat al president Pere Aragonès que Catalunya lideri el debat territorial. En el discurs inaugural de la reunió del Cercle d’Economia, davant la presència del cap de l’Executiu català, ha defensat els indults, com qualsevol iniciativa «emparada per la legalitat» per superar el conflicte català.

Després d’avalar «treballar per un futur de concòrdia», ha reclamat que és «el moment d’activar-nos, de posar-nos en marxa». «Sense retrets, portem 10 anys de paràlisi», ha afirmat i ha lloat que Aragonès miri de superar-la.

Com a màxim representant d’una entitat que advoca «pel diàleg i les solucions negociades», ha apostat per un model territorial amb «una identitat plural que no veu la diversitat com una amenaça sinó com una oportunitat».

Menys centralitzat

El Cercle recolza un model menys centralitzat, més alemany i menys francès». I ha llançat una petició a Aragonès: «President, Catalunya no es pot desentendre d’aquest debat».

Després de defensar un model fiscal que no espanti el talent, ha advertit que el decreixement «provoca més desigualtat i decadència». Per això, «tot i que Madrid actuï moltes vegades com un aspirador de recursos, ens quedem sense arguments quan Catalunya no aposta per qüestions estratègiques com l’expansió de les energies renovables». Faus també ha defensat la candidatura dels Jocs d’Hivern del 2030.

Notícies relacionades

Quant als impostos, ha demanat que l’Executiu català «analitzi altres models», com el cas de Portugal, que compta amb un govern progressista. Al seu torn ha alertat que «o es frena la desigualtat o dominaran els populismes de dretes i d’esquerres».

Faus ha precedit el discurs inaugural d’Aragonès. A l’acte han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, entre d’altres.