Negociació en curs

El BBVA proposa una rebaixa de l’ero i una millora de les indemnitzacions

  • Els sindicats valoren l’oferta però la consideren encara insuficient

El BBVA proposa una rebaixa de l’ero i una millora de les indemnitzacions

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El BBVA ha plantejat aquest dimarts als sindicats una reducció addicional de les xifres de l’ero que negocien i una millora de les indemnitzacions per als treballadors que surtin del banc. Així, el banc ha proposat augmentar de 467 a 493 els empleats (89 a Catalunya) que serien recol·locats als centres de gestió a distància de clients, amb la qual cosa el nombre total de sortides baixaria a 3.305

A més, l’entitat ha rebaixat a 50 anys el llindar a partir del qual els empleats podran prejubilar-se i ha reduït de 15 a 10 anys el requisit d’antiguitat per obtenir les millors condicions en les indemnitzacions. Per als treballadors de 63 anys o més, continua proposant una indemnització de 20 dies amb un límit de 12 mesos. Per als de 55 a 62 anys, ara ofereix un 70% del sou anual i conveni especial amb la Seguretat Social amb una revalorització de l’1% fins als 63 anys.

Per als d’entre 50 i 54 anys, proposa una indemnització del 65% del seu sou anual multiplicat per quatre amb un límit de 250.000 euros, més una renda temporal que seria el conveni especial amb la Seguretat Social sense revalorització fins als 61 anys, una prima per trienni d’antiguitat de 2.000 euros bruts, i una altra prima per voluntarietat de 15.000 euros bruts per als qui portin 15 anys o més i de 10.000 euros bruts per als d’entre 10 i 15 anys.

Notícies relacionades

Per a la resta (menors de 50 anys i persones que no tinguin una antiguitat mínima de 10 anys), ofereix ara 33 dies per any treballat amb un límit de 20 mesos, una prima per trienni d’antiguitat de 2.000 euros bruts, i una altra prima per voluntarietat de 15.000 euros bruts per als qui portin 15 anys o més, 10.000 euros bruts per als de 10 a 15 anys, i 5.000 euros bruts per als d’entre cinc i 10 anys.

«Valorem positivament l’avenç en la línia proposada per CCOO, però el banc ha de fer més passos per acostar-se a les condicions que la plantilla mereix», ha apuntat el sindicat dirigit per Unai Sordo. «A UGT continuem treballant en aconseguir que s’obri la voluntarietat a tota la plantilla amb l’objectiu de minimitzar l’impacte d’aquest acomiadament col·lectiu», ha afirmat Pepe Álvarez. Al període oficial de negociacions li queden menys de 15 dies i els sindicats han amenaçat amb una vaga el pròxim 2 de juny si no hi ha avenços, que se sumaria a les aturades parcials que s’estan realitzant aquests dies. 

Temes:

BBVA ERO