Uns 7.800 afectats

Protestes a Barcelona i Madrid contra l’ero de Caixabank

  • Treballadors de l’entitat fusionada amb Bankia es mobilitzen pels acomiadaments

2
Es llegeix en minuts

Un miler de persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dijous a la tarda davant les torres de La Caixa a l’avinguda Diagonal de Barcelona i unes altres 5.000 a Madrid per protestar contra l’ero plantejat per la direcció de CaixaBank.

A Barcelona, convocades pel comitè d’empresa, algunes de les persones que s’han reunit portaven samarretes que deien «Tots som CaixaBank» i han tallat la Diagonal en els dos sentits.

Unes altres 4.000 persones s’han manifestat davant la seu de Caixabank a Madrid, i a 15 ciutats més d’Espanya, entre les quals València, Sevilla, Màlaga, Múrcia i Valladolid.

El secretari general de la secció sindical de CCOO a Caixabank a Madrid, Ricard Ruiz, ha indicat a Efe que la concentració sota les Torres Kio, en una de les quals hi havia la seu de Bankia i que ara llueix el rètol de Caixabank després de la fusió, ha comptat amb una gran participació i part dels concentrats han hagut d’ocupar carrers adjacents a causa del gran nombre de participants.

Augment de salaris en la direcció

Ruiz ha assenyalat que seguiran pressionant per aconseguir que l’ero sigui voluntari i no forçós, com planteja el banc, així com perquè es rebaixi el nombre de sortides i es donin millors condicions als afectats i aconseguir que «es retirin retallades de condicions econòmiques i laborals, que són una salvatjada». Ha criticat que això es faci mentre que hi ha directius a qui s’ha triplicat el sou, en al·lusió a José Ignacio Goirigolzarri, que ha vist apujat el salari que tenia a Bankia com a president executiu al convertir-se en president no executiu de l’entitat resultant de la fusió amb Caixabank.

També ha criticat que Caixabank «vengui» que ha rebaixat la xifra d’afectats per l’ero des dels 8.300, quan en realitat només ha ofert recol·locacions a uns 500 en filials del grup, principalment en la de tecnologia, cosa que ha recordat que encara deixa 7.800 treballadors que hauran de sortir de l’entitat per diferents vies.

Més mobilitzacions previstes

Notícies relacionades

Els sindicats continuaran mantenint les mobilitzacions mentre durin les negociacions, ha explicat Ruiz, que ha recordat que ahir hi va haver una reunió, el dimecres 26 de maig n’hi haurà una altra i n’hi ha dues més de convocades per als dies 1 i 2 de juny.

El passat dia 11 va començar el període de negociació formal entre la direcció i els sindicats sobre el ero presentat pel banc per a prop de 7.800 treballadors. El termini s’acaba en principi el 10 de juny, si bé es podrà ampliar si les dues parts així ho acorden. La concentració té lloc un dia després que CaixaBank hagi anunciat millores en la seva proposta econòmica per als afectats per l’ero, basades en l’increment de les indemnitzacions per a l’extinció de contracte, amb diverses situacions segons els col·lectius establerts per edats.