Emprenedors

Així és la solució financera i legal 360° per a emprenedors

  • AlMa. One Stop Solution facilita el desenvolupament del negoci dels clients, prestant serveis i acompanyant des dels inicis i les primeres etapes de creació i desenvolupament, fins als períodes d’evolució i creixement del projecte emprenedor, consolidació i eventual venda.

Així és la solució financera i legal 360° per a emprenedors
2
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

Si el desenvolupament d’un producte o servei és complicat, tenir en compte la planificació financera i els aspectes legals a l’hora de començar un projecte emprenedor pot convertir-se en un problema afegit per als socis fundadors.

«Ells han d’estar enfocats a desenvolupar el negoci i nosaltres fem tota la resta», explica Silvia Martínez Losas, sòcia fundadora de Lexcrea i cocreadora d’AlMa. One Stop Solution, un projecte en forma de ‘joint venture’, que busca convertir-se en la solució integral de projectes emprenedors amb necessitats financeres i legals.

En concret, facilita el desenvolupament del negoci dels clients, prestant serveis i acompanyant des dels inicis i les primeres etapes de creació i desenvolupament, fins als períodes d’evolució i creixement del projecte emprenedor, consolidació i eventual venda.

«Volem fer un 360 graus de tot el que un emprenedor pugui necessitar. Els emprenedors tenen unes necessitats legals molt recurrents, tant en el moment d’una ronda de finançament com en el dia a dia», explica l’experta.

Per la seva part, Jordi Altimira, CEO i Partner d’Upbizor i cocreador d’AlMa. One Stop Solution, assenyala que aquest projecte neix amb l’objectiu que els emprenedors puguin centrar-se en l’essencial del seu negoci: desenvolupar una eina innovadora i vendre. «La resta d’aspectes cal envoltar-se d’uns ‘partners’ que l’ajudin. Si en tens un per a cada cosa és molt difícil en una fase inicial perquè cal gestionar-ne cada un pel seu costat, amb Alma ho paquetitzem en una solució única, cosa que és un avantatge».

Entre els serveis legals destaquen el de constitució de societats i els acords d’inversió i pactes de socis, privacitat, ciberseguretat i propietat intel·lectual i industrial, fusions i adquisicions o serveis de secretaria jurídica, entre d’altres. Quant als serveis d’estratègia financera, ofereix solucions sobre CFO extern, recerca de finançament públic i bancari, tramitació d’incentius fiscals i gestoria fiscal/laboral, entre d’altres.

«Donem una solució consultiva 360 graus en els dos camps, una cosa que creiem que està aportant valor», destaca Altimira, que afegeix que les finances i aspectes legals no poden estar aïllades del negoci, és una pota essencial i s’ha de relacionar amb la resta d’activitats com el màrqueting o les vendes.

A més, l’expert assegura que dins de la consultoria financera ofereixen una anàlisi actual i la creació del ‘roadmap’ de finançament de l’empresa perquè creixi de la manera més eficient i que l’emprenedor es dilueixi el mínim.

«Creem solucions adaptades a ells i els guiem en quin finançament sol·licitar tant públic, com de bancari o incentius fiscals», comenta el CEO i Partner d’Upbizor.

Notícies relacionades

Aquesta consultora financera, de la qual és conseller delegat Altimira, va sumar l’any passat més de 350 sol·licituds i va aconseguir obtenir prop de 32 milions d’euros de finançament públic per a pimes i empreses emergents.

Quant a Lexcrea, des del 2013 assessora i acompanya emprenedors i empreses emergents, des de la fase ‘seed’ fins a arribar a la fase d’expansió i possible ‘exit’. Així mateix, el despatx treballa en operacions d’adquisició d’empreses, ‘due diligence’ legal, M&A i operacions de capital risc.

Temes:

Startups