Negociacions en curs

Díaz esperona els sindicats per «derogar la reforma laboral del PP»: «Us necessitem més vius que mai»

  • La vicepresidenta tercera promet en el congrés d’UGT suprimir l’herència laboral de Mariano Rajoy, malgrat que l’acord de Govern només ho contempla parcialment

Díaz esperona els sindicats per «derogar la reforma laboral del PP»: «Us necessitem més vius que mai»
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dimarts la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha esperonat els sindicats perquè collin en les taules del diàleg social, en ple procés de negociació. «Derogarem la reforma laboral del PP», ha afirmat en el Congrés de l’UGT; sense afegir matisos sobre la parcialitat o totalitat de l’esmena. I per a això, Díaz ha considerat que «necessitem el sindicalisme més viu que mai».

Les taules de diàleg social estan obertes i les negociacions en curs. Aquest dimecres està prevista una nova reunió entre Treball, patronal i sindicats per continuar abordant la derogació de part de l’herència laboral del PP. En concret, actualment la taula discuteix sobre la prevalença del conveni sectorial sobre el d’empresa en el cas de les subcontractes i ha obert el meló de la simplificació de les tipologies de contractes a un total de tres: indefinit, temporal per a pics d’activitat o substitució i de formació. 

Notícies relacionades

Díaz ha manifestat les seves convergències amb les tesis sindicals, cosa que tocant a la reforma laboral demana dissentir de les patronals. «Derogarem la reforma laboral del PP», ha dit la vicepresidenta. En el Congrés de l’UGT no ha recorregut a eufemismes com la «modernització del mercat laboral», com la va traslladar a Brussel·les en els components del Pla de Recuperació i Resiliència. 

La vicepresidenta tercera ha promès tenir aprovats al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) els aspectes relatius a la reforma laboral del PP abans d’acabar l’any. Per a això es recolza en les centrals, en contra dels postulats de la CEOE –que afirma que ‘ara no toca’– i amb diferències públiques amb l’ala més conservadora econòmicament del Govern.