energia

Criteria es reforça a Naturgy davant l’opa d’IFM

La societat de participades de la Fundació La Caixa augmentarà la seva participació en el capital

El hòlding destaca la seva intenció de continuar com a «accionista espanyol de referència» en la firma energètica

zentauroepp28518206 barcelona 30 01 2015 isidre faine y gonzalo gortazar present180808193528

zentauroepp28518206 barcelona 30 01 2015 isidre faine y gonzalo gortazar present180808193528

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara Ledo

Criteria, el hòlding de participacions de la Fundació Bancària La Caixa, es reforça a Naturgy en plena opa parcial del fons australià IFM. El consell d’administració de la societat va acordar en la seva última reunió reforçar la seva posició en el capital social de la companyia energètica i ho va ratificar la comissió executiva de la fundació.

La firma presidida per Isidre Fainé recorda que Naturgy «ha sigut sempre per a CriteriaCaixa una de les principals inversions, on avui posseeix un 24,8%, que té un valor que ascendeix al voltant de 5.000 milions d’euros». Els dividends que li proporciona aquesta companyia anualment «cobreixen més de la meitat de la despesa anual de l’Obra Social de la Fundació Bancària La Caixa», recorda.

Notícies relacionades

CriteriaCaixa considera que la seva decisió és «coherent» amb la gestió «eficient i prudent» de la seva cartera d’inversions, focalitzada «en companyies en què obtenen un flux estable i a llarg termini de dividends que li permeten garantir l’Obra Social de la Fundació La Caixa». Amb aquesta mesura, que fa desaparèixer qualsevol especulació sobre una possible venda d’una part o la totalitat de la seva participació, Criteria confirma la seva voluntat de «continuar com l’accionista espanyol de referència de Naturgy i com a tal defensar els seus interessos amb la finalitat de contribuir a mantenir l’empresa cotitzada a Espanya (assegurant liquiditat a tots els seus accionistes); assegurar un pla industrial de la companyia –coherent amb la Transició Energètica Justa– dotant-la de prou temps per a la seva execució i prioritzant la inversió productiva; mantenir la seguretat de subministrament energètic a Espanya, i evitar vendes de negocis de Naturgy sense assegurar la seva reinversió».

El reforç de la posició a Naturgy s’efectuarà d’acord amb el que estableix en la normativa vigent sense sobrepassar el llindar legalment fixat per formular una opa (30%). El Govern central ha d’autoritzar l’opa parcial d’IFM per valor d’uns 5.000 milions d’euros i compta per a això fins a l’agost. La decisió de Criteria facilita la decisió de l’Executiu.