Calendari laboral

¿Quan se celebra la Segona Pasqua?

  • La Pasqua Granada se celebra en desenes de municipis d’Espanya, entre els quals es troba Barcelona

¿Quan se celebra la Segona Pasqua?
1
Es llegeix en minuts
Valerio Seoane

El pròxim 24 de maig del 2021 se celebrala Segona Pasqua, també coneguda com Pasqua Granada, una festa que està declarada com a dia festiu laboral als calendaris de diversos municipis d’Espanya –sobretot de Catalunya, amb Barcelona al capdavant.

A més del municipi català, hi ha altres poblacions espanyoles que també tenen marcat com a dia festiu el 24 de maig al seu calendari laboral. És el cas de Santander, que celebra la Virgen del Mar, Ciudad Real, on té lloc la romeria de Santa María de Alarcos, Zamora, amb la seva tradicional romeria de La Hiniesta, o el municipi madrileny de Getafe.

Dia festiu a gairebé tot Catalunya

Notícies relacionades

La Segona Pasqua està molt arrelada a Catalunya i localitats com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Mataró o Santa Coloma de Gramenet la celebren cada any, però, al tractar-se d’una festa d’elecció municipal, no totes les poblacions tenen la sort de disfrutar d’aquest dia. Sempre té lloc el cinquantè dia després del diumenge de Resurrecció i tot i que té un rerefons clarament religiós, es creu que el fons històric d’aquesta celebració és més antic, amb un origen agrari d’agraïment per la collita obtinguda.

Durant la Pasqua Florida, diversos municipis catalans celebren les seves tradicionals romeries, com la dels francesos a Sant Aniol d’Aguja o la del corall a Prats de Molló. Per aquestes dates també se celebra la festa major a Sant Feliu de Pallerols i a Barcelona perviu la festa de Cors Muts, una tradició en la qual diverses agrupacions corals surten en cercavila al barri de la Barceloneta.