Participació significativa

El Santander fa aflorar una participació del 3,5% a Repsol per cobrir posicions de clients

El Santander fa aflorar una participació del 3,5% a Repsol per cobrir posicions de clients
1
Es llegeix en minuts

El Santander ha fet aflorar una participació del 3,584% en el capital de Repsol a través principalment de derivats financers, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’entitat financera, que en el seu últim moviment en l’accionariat de la petroliera comptava el 2009 amb un 1,99%, ha declarat que té actualment un 1,03% de forma directa del capital de la companyia en accions, a més d’un altre 2,554% a través de diferents instruments financers.

Així, té un 1,275% del capital de Repsol en ‘swaps’ i un altre 1,212% en opcions en mercats OTC amb venciments entre aquest 2021 i l’any 2024. En total, entre participació directa i derivats, Santander té un total de 54,73 milions d’accions de Repsol, que tenen un valor de mercat de gairebé 600 milions d’euros.

En la documentació remesa al supervisor, l’entitat financera ha assenyalat que la comunicació de participació significativa en accions en l’energètica «es deu a l’operació amb clients que Banc Santander realitza en productes derivats que tenen com a subjacent les accions de l’esmentada companyia i la cobertura d'aquesta».

Notícies relacionades

El principal accionista de Repsol és Sacyr, que té un 8,2% del capital. El grup presidit per Manuel Manrique té completament coberta aquesta participació mitjançant estructures de derivats. No obstant, seguint un criteri de prudència, la companyia va ajustar el valor en llibres de Repsol fins a 10,91 euros per acció. Segueixen Sacyr com principals accionistes del grup presidit per Antoni Brufau l’entitat financera JP Morgan, que compta amb un 6,9%, BlackRock (4,998%) i Amundi (4,5%).

El 2020, els títols de Repsol es van veure, igual com la resta del seu sector, fortament impactats per la crisi de la Covid-19. Així, al llarg de l’any passat ja es van viure moviments en accionariat, amb JP Morgan o Amundi elevant la seva participació. Des de principis del 2021, els títols han remuntat més d’un 30% en borsa