Col·laboració publico-privada

El Govern firma un acord amb les mútues i suma 10.000 sanitaris per accelerar la vacunació

  • El ministre José Luís Escrivá pacta amb la CEOE i AMAT posar a disposició de les autonomies la infraestructura de les mútues privades per accelerar la immunització entre els treballadors

El Govern firma un acord amb les mútues i suma 10.000 sanitaris per accelerar la vacunació
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern, la patronal de les mútues AMAT i la gran patronal espanyola CEOE han firmat aquest dimecres un acord per posar a disposició de les comunitats autònomes la infraestructura de les mútues privades per accelerar el procés de vacunació. El sistema públic de salut suma uns 10.000 sanitaris de la privada perquè donin suport quan les autoritats ho estimin oportú i incrementar la velocitat d’immunització entre la població treballadora. Segons ha explicat el ministre d’Inclusió, José Luís Escrivá, alguns governs autonòmics ja s’han interessat per sumar els sanitaris privats a la seva cadena de subministrament de vials.

La rubrica d’aquest acord de col·laboració s’ha produït aquest dimecres, si bé el ministre d’Inclusió, José Luís Escrivá, ja va avançar a mitjans d’abril l’entesa amb les mútues privades, apadrinada per la patronal CEOE. «És molt adequat i molt oportú que [el conveni] es produeixi en aquest moment. [...] Arribar a l’objectiu del 70% és absolutament factible, les vacunes arribaran» i «hem de reforçar la logística», ha declarat Escrivá durant la presentació de l’acord. En comunitats com, per exemple, Catalunya, la setmana vinent comença la vacunació de la població d’entre 50 i 59 anys, una franja d’edat de població treballadora i on les mútues poden tenir contacte directe.

Notícies relacionades

«Esperem que arribin aquestes vacunes perquè hàgiu de trucar-nos i dir que es posin en marxa les mútues per començar a vacunar», li ha contestat el president de CEOE, Antonio Garamendi. Els empresaris són conscients que mentre no hi hagi una estabilitat sanitària i els contagis no estiguin controlats l’activitat de certs sectors, com els allotjaments, la restauració o la cultura, té difícil poder tornar als nivells d’activitat (i beneficis) d’abans de la crisi de la Covid. «Això se soluciona amb tres coses: vacuna, vacuna i més vacuna», ha declarat Garamendi.

El Govern pretén recolzar-se en les mútues per accelerar el procés de vacunació, una vegada s’incrementi l’arribada de vials, especialment entre les pimes. Que, per mida d’empresa, no solen tenir serveis de prevenció propis. Actualment el sector de les mútues privades dona cobertura a Espanya a 17 milions de treballadors, segons les dades ofertes pel president de l’AMAT, José Carlos Lacasa.