EPA del primer trimestre

Espanya va entrar en la quarta onada amb 137.000 ocupats menys i un atur del 15,9%

  • L’enduriment de les restriccions abans de Setmana Santa va tallar la recuperació de l’ocupació iniciada la primavera passada

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Espanya es va endinsar en la quarta onada amb una taxa d’atur del 15,9%, després que els confinaments i l’enduriment de les restriccions prèvies a Setmana Santa tallessin la recuperació de l’ocupació iniciada la primavera passada. Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre, publicades aquest dijous, revelen que aquest obligat pas enrere entre el gener i el març per l’escalada de contagis va costar 137.500 llocs de treball en comparació amb el tancament del 2020. I més enllà de la gestió diària de la pandèmia, la crisi econòmica que està provocant supera l’any i revela dures seqüeles: el nombre de cases on tots els membres estan a l’atur segueix a l’alça i supera el milió.

Si bé les dades dels tres primers mesos de l’any, amb la pujada de gener i la campanya de Setmana Santa per arribar, solen ser dolentes per a l’ocupació, les d’aquest 2021 han sigut especialment dures.

Temes:

EPA Ocupació Atur