Retallades a la banca

El BBVA planteja reduir el seu ero en 350 acomiadaments, fins als 3.448

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El BBVA ha proposat als sindicats reduir en 350 els acomiadaments inicialment plantejats en l’ero que portarà a terme, amb la qual cosa les sortides passarien de 3.798 a 3.448. Segons ha explicat CCOO, central majoritària al banc, l’entitat ha proposat traslladar aquests 350 treballadors afectats a llocs de gestió remota de clients.

Per fer aquesta rebaixa, ha apuntat el sindicat, el banc proposa que aquests treballadors tinguin una mobilitat geogràfica sense retribuir fins a 150 km i pagada a partir de 150 km amb un complement de 3.000 euros anuals durant un període de tres anys. CCOO ha criticat que el banc continua sense aportar «ni un sol detall més de les condicions econòmiques que pretenen oferir la resta de persones que proposen acomiadar».

Notícies relacionades

El sindicat ha advertit que considera «totalment insuficient que la xifra només es pugui veure rebaixada amb les reubicacions» i ha plantejat una bateria de mesures per reduir aquesta xifra global, com tenir en compte els acomiadaments i sortides voluntàries des de l’1 de gener, les sortides vegetatives (jubilacions i d’altres) produïdes i previstes aquest any i el següent, i els llocs coberts per treballadors eventuals i empreses de treball temporal (ETTs).

«Una vegada puguem concloure aquest número, hem plantejat un procés 100% voluntari amb sortides per prejubilacions. Respecte a la mobilitat geogràfica plantejada, hem manifestat el nostre total rebuig, tant de la mesura com de les condicions econòmiques», ha afegit la central. La pròxima i última reunió de la part de negociació prèvia prevista pel conveni col·lectiu de la banca tindrà lloc el 5 de maig. El dia 6, per tant, començaran la fase de negociació prevista per l’Estatut dels Treballadors.

Temes:

BBVA ERO