Conferències sectorials

El Govern assigna a Catalunya 450 milions per a polítiques actives d’ocupació

  • La Generalitat rebrà el 16,1% dels fons assignats entre els ministeris de Treball i Educació per a programes d’inserció laboral i qualificació professional

  • L’assignació d’aquest any reverteix la retallada de gairebé 80 milions que va patir Catalunya durant el 2020

sepe-3

sepe-3 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya rebrà 449,8 milions d’euros per finançar els seus programes d’ocupació, inserció laboral i qualificació dels 2.794 milions distribuïts pel Govern en les conferències sectorials celebrades aquesta setmana. La Generalitat rebrà el 16,1% dels fons assignats entre els ministeris de Treball i Educació per a polítiques actives d’ocupació i formació, una inversió que reverteix les retallades de més de 80 milions d’euros que va patir l’exercici anterior i que torna a nivells del 2019, segons han fet públic des del Departament de Treball en un comunicat.

Notícies relacionades

En la reunió celebrada aquest dimecres al matí, que ha durat aproximadament quatre hores, el Ministeri de Treball ha decidit l’assignació dels 2.111 milions d’euros reservats per a polítiques d’ocupació. Una quantia a la qual es poden sumar els 683 milions d’euros aprovats al Consell de Ministres de dimarts passat per distribuir entre el Ministeri d’Educació i Formació Professional. De la primera partida, a Catalunya li toquen 345 milions d’euros i de la segona, 103 milions.

Aquests fons serveixen per costejar els programes dissenyats i desenvolupats des del SOC o en col·laboració amb organismes privats perquè trobin feina el més de mig milió de persones que no tenen ocupació a Catalunya. També perquè els professionals en actiu puguin accedir als cursos de formació o reciclatge que ofereixen les oficines públiques d’ocupació.

Temes:

Ocupació