creixement

Irestal es trasllada a una planta més moderna a Abrera

El grup de la família Boixareu dedicat a l’acer inoxidable comptarà amb 30.000 metres quadrats

El grup preveu inversions de 23 milions d’euros fins al 2023

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Irestal Group, la multinacional catalana de la família Boixareu dedicada a la transformació i distribució d’acer inoxidable, ha ampliat la seva capacitat productiva i logística amb el seu trasllat del nucli urbà de Sant Just Desvern (Baix Lllobregat) a Abrera, a la mateixa comarca. A partir d’ara compta amb una planta industrial de més de 30.000 metres quadrats sobre un terreny de 65.000, en el qual situarà les seves oficines principals. El trasllat de personal va començar al gener i durarà unes setmanes més però la planta està plenament operativa.

Tot i que no ha revelat l’import d’aquesta operació, el grup té en cartera un pla d’inversions de 23 milions d’euros fins al 2023, i confia a accedir a fons europeus ‘Next Generation’, en àmbits com l’eficiència energètica, la modernització i digitalització de la indústria i la investigació, desenvolupament i innovació (R+D+i).

Les instal·lacions es troben en el polígon Can Vilalba i dupliquen les que tenia en la seva ubicació de les últimes dècades. Amb la nova ubicació, la companyia no només augmentarà la seva capacitat de producció, sinó que incrementarà la productivitat i el model logístic intern en una «localització estratègica», segons la companyia. Abrera compta amb accessos directes a l’AP-7, l’A-2 i la B-40.

Menys costos

Notícies relacionades

L’any passat, Irestal Group va implantar un nou model logístic amb una «reducció significativa» de costos i una millora en el servei al client, amb una reducció dels terminis d’entrega. La companyia compta amb un estoc de 7.500 referències i té més de 14.000 clients a tot Europa. La planta d’Abrera comptarà amb maquinària d’última generació per al tall de precisió i el tractament de les superfícies d’acer inoxidable i estarà operativa en els pròxims mesos.

Irestal Group compta amb una plantilla de 300 empleats repartits en les seves 22 delegacions comercials, dos centres de serveis a Barcelona i Birmingham (Regne Unit) i dues fàbriques de tubs a Lugo i Moscou. L’any passat el grup va obtenir una facturació de 103 milions d’euros davant els 125 milions del 2019. El descens es va deure a la incidència de la pandèmia durant el segon trimestre del 2020, ja que Irestal proveeix alguns dels sectors afectats per les restriccions de l’hostaleria, la restauració, el fred industrial i l’automoció. Altres branques d’activitat són el químic, alimentari i farmacèutic, amb un nivell d’activitat similar a l’exercici anterior. Aquest exercici, Irestal preveu recuperar els nivells d’activitat prepandèmia.

Temes:

Empreses