Efectes de la pandèmia

GSMA demana més presència d’espanyols en el Mobile d’aquest any

L’organització considera necessari que els assistents espanyols passin de 28.000 a 35.000 per compensar en part la caiguda d’assistents internacionals

zentauroepp55065099 hoffman200923130802

zentauroepp55065099 hoffman200923130802 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, veu necessari que augmenti la participació de visitants espanyols en la pròxima edició del Mobile World Congress per «impulsar» la trobada, per la qual cosa demanarà un esforç a l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Govern. El directiu nord-americà es troba precisament aquest dijous a Barcelona per fer arribar aquesta petició al president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, tot i que més endevant també té previst fe-ho amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb representants del Govern.

En una entrevista a TV-3, Hoffman ha assegurat que seria convenient que el nombre de participants procedents de tot Espanya passés dels 28.000 d’altres edicions a unes 35.000 al Mobile que es desenvoluparà del 28 de juny a l’1 de juliol, xifra que suposaria més de la meitat dels 50.000 visitants que esperen. Grans firmes del sector han cancel·lat la seva presència a la fira d’aquest any.

Notícies relacionades

«M’agradaria veure unes 35.000 persones de tot Espanya. Volem el suport local, veure com la comunitat local rellança el Mobile», ha apuntat Hoffamn, que creu que hi ha marge per incrementar la participació espanyola en la gran fira de la tecnologia mòbil. El principal executiu de la patronal organitzadora del Mobile s’ha mostrat convençut del «futur brillant» que li espera a l’esdeveniment a partir de l’edició híbrida que se celebrarà aquest any i malgrat el degoteig de baixes de grans companyies, com Nokia, Sony, Cisco, Microsoft i Google.

En aquest sentit, ha insistit que la celebració del certamen no està en dubte i que les dates «són inamovibles». «Només les autoritats podrien aturar-lo. Si no fos així, tirarem endavant, no el posposarem», ha dit. Hoffman ha assegurat que encara no sap amb seguretat quantes empreses assistiran de manera presencial al Mobile i ha assenyalat que «respectarem» totes les decisions que es prenguin per part de firmes del sector que optin a última hora per no presentar-se a l’esdeveniment.