Comunicació empresarial

Correus torna a tenir resultats positius amb un benefici de 4,7 milions en el primer trimestre

2
Es llegeix en minuts

El Grup Correus va registrar un resultat consolidat de 4,7 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any davant les pèrdues de 30,3 milions que es va anotar en el mateix període de l’exercici anterior, segons ha informat la companyia aquest dimecres. D’aquesta manera torna al camí positiu després del «complex» exercici anterior durant el qual la pandèmia va accelerar la caiguda del postal, que suposa el 65% dels ingressos de Correus, amb una caiguda de 560 milions de cartes menys que el 2019.

Aquestes xifres, segons el grup, confirmen la bona evolució dels resultats operatius, basats en un creixement dels ingressos d’explotació del 12,5% i un creixement de les despeses d’explotació del 3,2%. «Això és fruit de l’esforç i l’estratègia implementades per adaptar el model de negoci de la companyia a la nova situació, ajustant els costos de producció i incrementant els ingressos per la nova política de preus», ha ressaltat el grup.

La xifra total d’ingressos del primer trimestre de Correus va superar els 603 milions d’euros, amb un resultat brut d’explotació (ebitda) de 20,5 milions d’euros davant les pèrdues de 28,5 milions obtingudes en el primer trimestre del 2020. Així mateix, la xifra de negocis es va incrementar en un 15% respecte al primer trimestre de 2020, arribant fins als 574,5 milions d’euros i recuperant i superant xifres anteriors a la Covid.

Segons Correus, la paqueteria continua sent un dels motors d’aquesta recuperació, amb un increment d’ingressos del 38%, superant els 70 milions de paquets enviats en els tres primers mesos de l’any, un 25% més que en el primer trimestre del 2020. En aquest sentit destaca especialment, segons el grup, el resultat de Correus Express, amb un increment de l’import net de la xifra de negocis del 33%, xifra que confirma la tendència a l’alça que experimenta la filial des del 2019.

No obstant, malgrat els resultats positius d’aquest primer trimestre, el pla operatiu anual de Correus per al 2021 continua oferint unes pèrdues de 70 milions d’euros durant aquest exercici 2021.

Internacionalitzar per créixer

Una de les claus del comportament positiu de la companyia ha sigut la consolidació de la seva aposta pel mercat internacional de la logística i la diversificació del negoci.

Correus ha pogut aprofitar la situació de creixement del sector, impulsat per l’auge del comerç electrònic, gràcies a la seva presència a Portugal i la Xina, on les societats creades el 2019 també han obtingut resultats positius en aquest trimestre.

Un dels objectius principals de la companyia continua sent la creació d’un eix logístic que uneixi Àsia, Europa i Llatinoamèrica, considerant la internacionalització «com una palanca fonamental per al futur de Correus i la recuperació de l’economia espanyola».

Notícies relacionades

D’altra banda, les inversions del Grup Correus compromeses en el primer quart de l’exercici han ascendit a 57,2 milions d’euros, un 44,4% respecte del pressupost per a tot l’exercici 2021.

Els principals compromisos d’inversió són l’adaptació i reforma d’oficines i centres de tractament i l’adquisició de màquines de classificació de paqueteria per augmentar les capacitats instal·lades.

Temes:

Correus