mercats financers

El bitcoin torna a escalar davant el debut borsari de Coinbase

La plataforma de negociació de criptomonedes en què participa el BBVA s’estrena avui al Nasdaq de Nova York

1
Es llegeix en minuts

El bitcoin, la criptomoneda de referència, ha marcat un nou rècord en la seva cotització al depassar els 64.000 dòlars (53.483 euros) aquest dimecres, hores abans del debut al Nasdaq de Coinbase, la plataforma de negociació de criptomonedes més gran als Estats Units, participada per BBVA des del 2015. S’espera que la plataforma s’estreni amb una valoració de més de 100.000 milions de dòlars (84.000 milions d’euros).

Notícies relacionades

La cotització de bitcoin ha arribat a arribar abans de l’obertura dels mercats europeus a un màxim intradia de 64.634 dòlars (54.013 euros), amb una pujada pròxima al 7% respecte del tancament d’ahir. Des de començament d’any, la criptomoneda més popular s’ha revaloritzat un 123%, des dels 29.000 dòlars en els quals cotitzava al tancament del 2020, malgrat les advertències llançades per reguladors i bancs centrals.

La plataforma nord-americana de negociació de criptomonedes Coinbase té previst començar a cotitzar aquest dimecres al Nasdaq Global Select Market sota el símbol ‘COIN’. El salt al parquet electrònic de Coinbase es realitzarà mitjançant el mecanisme de cotització directa, menys costós que les tradicionals OPV, ja que es caracteritza per la venda d’accions existents en poder dels accionistes en comptes de l’emissió de nous títols, i pel qual les empreses poden cotitzar sense ampliar capital i sense comptar amb els serveis d’un banc que actuï com a mitjancer o subscriptor de l’operació, eludint així el ‘roadshow’ i la fixació d’un preu inicial.