Recuperació

Deu projectes d’inversió absorbiran el 70% dels fons europeus

  • Sánchez anuncia 13.200 milions per al cotxe elèctric i la mobilitat sostenible

  • El programa de rehabilitació de vivendes i regeneració urbana captarà 6.820 milions de diners europeus

Deu projectes d’inversió absorbiran el 70% dels fons europeus
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Un total de deu grans projectes d’inversió absorbiran els tres pròxims anys una mica més de 50.000 milions d’euros, una quantitat que representa aproximadament el 72% dels gairebé 70.000 milions en transferències de fons europeus previstos fins el 2023. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha detallat les 20 principals reformes estructurals (sobre un total de 102 canvis previstos) que l’Executiu inclourà al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que ha de remetre a la Comissió Europea abans del 30 d’abril. També ha detallat la desena dels projectes d’inversió més grans, dins d’un total de 110 actuacions previstes al pla. Són, en total, 212 mesures que s’incorporaran al document europeu i que Pedro Sánchez preveu explicar aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Aquests són els deu projectes d’inversió previstos més grans:

1. Estratègia de mobilitat sostenible, segura i connectada, amb uns recursos de més de 13.200 milions d’euros orientats a accions com l’electrificació de les vies públiques, els punts de recàrrega o els incentius per a la compra de vehicles elèctrics, com el pla Moves 3, aprovat aquest mateix dimarts pel Consell de Ministres.

2. Programa de rehabilitació de vivenda i regeneració urbana, amb uns recursos de 6.820 milions d’euros. En aquest bloc s’inclouen actuacions com la instal·lació de panells solars i per millorar l’eficiència energètica de les vivendes.

3. Modernització de les administracions públiques, amb 4.315 milions d’euros destinats, sobretot, a reforçar la digitalització i evitar l’excés de temporalitat dels empleats públics.

4. Pla de digitalització de pimes, més de 4.060 milions d’euros.

5. Full de ruta del 5G, amb gairebé 4.000 milions d’euros.

6. Nova política industrial i economia circular: 3.780 milions.

7. Pla de competències digitals, amb una dotació de 3.590 milions d’euros.

8. Modernització i impuls del sector turístic: 3.400 milions.

Notícies relacionades

9. Sistema de ciència i innovació, amb una inversió prevista de 3.880 milions

10. Desplegament i integració d’energies renovables: 3.165 milions d’euros.