Amb protocols estrictes

El Port de Barcelona recuperarà els creuers al juny

  • La presidenta de l’entitat. Mercè Conesa, anuncia que estan tancant protocols estrictes per poder tornar a rebre visitants i reduir la crisi per la pandèmia.

10717062 591

10717062 591 / MAITE CRUZ

2
Es llegeix en minuts

En una entrevista concedida al canal de notícies 3/24, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa ha confirmat que estan treballant en l’elaboració d’uns protocols sanitaris molt estrictes per tornar a rebre visitants de creuers a partir del mes de juny. Reconeix que estan elaborant el pla durant aquest mes d’abril per fixar les bases de recuperació de l’activitat creuerista, «una cosa que pot succeir l’última setmana de juny», després de la festivitat de Sant Joan.

Conesa admet que «aquests protocols que establirem són absolutament estrictes, seriosos i supervisats per equips mèdics». Per a això ha confirmat que el Port de Barcelona té la intenció de realitzar proves pilot amb dues empreses que operen habitualment a les instal·lacions portuàries.

El bloqueig de Suez

També ha passat revista a la situació del port respecte a la pròxima arribada dels vaixells bloquejats fa unes setmanes a Suez. La presidenta del Port ha assenyalat que «els barcos començaran a arribar d’aquí a una setmana (el 19 d’abril a tot tardar)» després que aquesta setmana ja hagin atracat tres dels 14 barcos que van quedar atrapats al canal per l’incident de l’‘Ever Given’. «Ja estan programades les seves escales, i les companyies navilieres han reprogramat el dia de la seva arribada».

Ha explicat que les terminals del port estan treballant 24 hores al dia, s’han triplicat els torns, es treballa dissabtes, i els estibadors «estan donant el màxim possible de la seva professionalitat». Per això, ha reclamat que aquest col·lectiu de treballadors sigui considerat prioritari per rebre la vacuna contra el coronavirus: «Ho hem sol·licitat a la Conselleria de Salut de la Generalitat», però no han rebut encara resposta.

El bloqueig del canal de Suez suposarà una important pèrdua econòmica per a les activitats portuàries. Conesa ha assenyalat que per ara no l’han pogut quantificar «més enllà d’aquest retard en la cadena logística. Nosaltres calcularem l’impacte quan veiem el que ha suposat de més la contractació del col·lectiu de l’estiba», però no considera que aquest augment de mà d’obra afecti econòmicament perquè ja estava previst que arribessin els barcos.

Notícies relacionades

Tampoc pronostica que el retard hagi incrementat el preu final de productes: «Com que era mercaderia que ja estava contractada, i aquí operen les companyies d’assegurances i reasseguradores, creiem que això quedarà cobert». Conesa també ha assegurat que hi ha dades positives quant al trànsit de contenidors al Port de Barcelona al gener i febrer del 2021, que ha crescut un 18%, per la qual cosa hi ha un «clar increment de recuperació».

Tot i que la situació es troba encara per sota dels nivells previs a la pandèmia de la Covid-19, les dades de creixement indiquen que es va «pel bon camí».