fira de mòbils

GSMA ratifica que el Mobile de Barcelona se celebrarà

El conseller delegat de l’entitat organitzadora, John Hoffman, insisteix que el certamen es portarà a terme del 28 de juny a l’1 de juliol, però admet un pes més gran del vessant virtual

Entrevista amb John Hoffman

Entrevista amb John Hoffman

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

GSMA, l’entitat organitzadora del Mobile World Congress (MWC) ha volgut concloure avui qualsevol rumor sobre una nova suspensió de la fira de mòbils, que està previst que se celebri a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol. Després de traslladar la data, que hauria d’haver sigut a principis d’aquest mes, i haver cancel·lat l’edició del 2020 a l’inici de la pandèmia, l’organització va incrementar les mesures de seguretat i higiene i ahir mateix va tancar un acord amb el Ministeri de l’Interior per facilitar els viatges dels participants procedents de països de fora de la Unió Europea (UE). Al seu torn ha potenciat el saló en el format virtual.

Notícies relacionades

Després d’un incessant degoteig de baixes per part de grans companyies, l’última, la coreana LG, que han anunciat que no aniran de forma presencial a la fira, tot i que en alguns casos sí que hi assistiran virtualment, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha insistit que el saló es portarà a terme, tot i que amb predomini del vessant virtual. A través d’una comunicació, el directiu ha manifestat: «No només estic esperançat sobre el futur sinó respecte a aglutinar el nostre ecosistema al MWC21 a Barcelona», afirma. Després d’admetre que són conscients que «no tothom podrà assistir-hi de forma presencial», destaca que s’ha augmentat la importància del saló virtual. Al seu torn assegura taxativament: «Ens veiem d’aquí 12 setmanes al Mobile». Hoffman té com a objectiu ser un dels primers grans salons que torna a una mínima normalitat, després de ser el primer a ser cancel·lat el 2020.

I en el seu comunicat remarca la importància del tema que dominarà l’edició d’aquest any, ‘Connected Impact’, que és «perfecte» per a les circumstàncies actuals. La internet mòbil ha permès, afegeix, continuar treballant malgrat la crisi de la Covid. I d’aquí la importància del desplegament de les xarxes 5G i la seva combinació amb la intel·ligència artificial i el ‘big data’, no només per al MWC21 sinó per a tot el món, destaca.