Des del 31 de juliol

LG deixa de fabricar mòbils

  • La firma sud-coreana es retira d’aquest mercat per la «creixent competitivitat» del sector i el dèficit que arrossega des del 2015

  • En només una dècada ha passat de ser el tercer fabricant, per darrere de Samsung i Apple, a ocupar la novena posició

LG deixa de fabricar mòbils
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

LG Electronics, en el seu moment un dels fabricants més importants de telèfons mòbils, avui ha anunciat que deixa de manufacturar aquests dispositius en vista de la competitivitat creixent del sector i després que aquesta branca de negoci li hagi generat dèficit en l’últim lustre.

L’empresa sud-coreana va fer pública la decisió, aprovada aquest mateix dilluns per la seva junta directiva, a través d’una comunicació al regulador borsari sud-coreà.

En un comunicat posterior enviat als mitjans, l’empresa va explicar que abandona l’«increïblement competitiu sector de la telefonia mòbil» per centrar els seus recursos en zones en què veu potencial de creixement, com ara components per a vehicles elèctrics, tecnologia 6G, robòtica, domòtica o intel·ligència artificial.

L’empresa també va indicar que el seu inventari actualment disponible seguirà a la venda i que «LG oferirà recolzament en el servei i actualitzacions de ‘software’ per als clients dels productes mòbils existents durant un període de temps que variarà segons la regió».

LG preveu «que la liquidació del negoci de telefonia mòbil es completi el 31 de juliol, tot i que els inventaris d’alguns models existents encara podrien estar disponibles després d’aquesta data».

«LG treballarà conjuntament amb proveïdors i socis durant tot el procés de tancament del nostre negoci de telèfons mòbils. Els detalls relacionats amb les plantilles es determinaran a nivell local», va afegir en el comunicat.

De cara al futur, la companyia amb seu a Seül va prometre continuar fent ús de les «tecnologies centrals desenvolupades durant les dues dècades d’operacions comercials amb mòbils» per aplicar-les a «productes existents i futurs».

Notícies relacionades

La decisió arriba després que l’empresa apuntés en la seva última presentació de resultats al gener que el futur d’aquesta divisió, en números vermells des del segon trimestre del 2015 i amb pèrdues acumulades per valor d’uns 5 bilions de wons (uns 4.434 milions de dòlars), estava obert a «qualsevol possibilitat».

LG, que a principis de la dècada passada va arribar a ser el tercer fabricant mundial de telèfons mòbils només per darrere de Samsung i Apple, actualment ocupava la novena posició, amb només un 2 % de quota de mercat global, segons la consultora Counterpoint Research.

Temes:

Mòbils