Sancions

Moody’s, multada amb 3,7 milions per conflicte d’interessos

L’agència de qualificació va emetre notes de valoració sobre entitats en què tenia participacions

Moody’s, multada amb 3,7 milions per conflicte d’interessos
1
Es llegeix en minuts

L’Autoritat Europea de Mercats i Valors (ESMA) ha imposat una multa total de 3,7 milions d’euros a cinc entitats de l’agència de qualificació Moody’s per conflicte d’interessos a l’haver emès notes per a entitats en què tenia participacions.

La sanció més gran, de 2.735.000 euros, és per a la filial de Moody’s al Regne Unit, però també van rebre multes les que l’agència de qualificació té a Alemanya (340.000 euros), França (280.000 euros), Espanya (174.000) i Itàlia (174.000), ha detallat l’ESMA aquest dimarts en un comunicat.

Notícies relacionades

Al Regne Unit, se li retreu sobretot emetre noves qualificacions per a entitats en què ha superat el 10% de la propietat o dels drets de vot, és membre del consell d’administració o de l’organisme de supervisió. També, per no haver informat de forma adequada dels conflictes d’interessos, una cosa que va passar en 206 casos per a 65 entitats.

A França, Alemanya, Itàlia i Espanya, Moody’s tampoc va divulgar de forma adequada la informació sobre conflictes d’interessos en 72 casos per a 36 entitats.