debut

La nova CaixaBank s’estrena a la borsa amb descensos

Els títols debuten al parquet amb una pèrdua de més de l’1%

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El primer dia de cotització de les accions de CaixaBank, una vegada absorbida Bankia, ha començat amb tendència a la baixa. Els títols cedeixen més de l’1% en una sessió dominada per la falta de rumb clar a l’Ibex 35. Els 2.079 milions de noves accions ordinàries de nova emissió de CaixaBank han sigut admeses aquest dilluns a negociació en les borses de valors espanyoles. Les accions del banc es mouen en la cota dels 2,50 euros i una capitalització de 15.500 milions d’euros.

Les accions de CaixaBank van tancar divendres en borsa a 2,611 euros, després de pujar un 2,47%. El dia abans que s’anunciés la fusió a principis de setembre cotitzaven a 1,816 euros i, per tant, des d’aleshores, s’han revaloritzat un 43,7%. Des de començament d’any s’han revaloritzat un 24,3%, la tercera pujada més gran d’entre els vuit bancs cotitzats espanyols (per darrere de les de Bankinter i Sabadell) i molt per sobre del 5,3% del conjunt de l’Ibex 35.

El volum d’accions que cotitza és l’acordat per atendre el canvi de la fusió amb Bankia, fixada en 0,6845 títols nous de CaixaBank per cada acció de Bankia. L’admissió a negociació, comunicada aquest matí per CaixaBank a la CNMV, és un pas més de la fusió per l’absorció de Bankia per part de l’entitat catalana, i es produeix un dia abans que es reuneixi per primera vegada el consell de la nova CaixaBank, que ha d’elegir president José Ignacio Goirigolzarri.

Divendres va ser l’últim dia de cotització de les accions de Bankia, que va debutar al mercat espanyol el juliol del 2011, i aquell dia també es va materialitzar la fusió entre les dues entitats, al quedar ja inscrita en el Registre Mercantil de València, per formar el primer banc a Espanya, amb uns 20 milions de clients, més de 623.000 milions d’euros en actius, uns 50.000 empleats i una xarxa de 6.700 sucursals.

Notícies relacionades

Bankia ha desaparegut de l’Ibex i ha sigut substituïda per la catalana Fluidra, que després de començar la sessió en vermell ha remuntat i guanya més de l’1%.

Durant el cap de setmana ja es van iniciar els treballs de substitució de la marca Bankia dels edificis més significatius, entre els quals, la seu corporativa de les Torres Kio de Madrid, on ja llueix l’estrella blava de cinc puntes que va dissenyar Joan Miró. Així mateix, CaixaBank llança avui la primera campanya institucional de publicitat després de culminar la fusió amb Bankia, en què destaca la seva voluntat d’oferir serveis a milions de famílies, autònoms i empreses des de la seva posició de lideratge al sector financer espanyol.