Telecomunicacions

Les accions d’Euskaltel es disparen a la borsa després de l’opa amistosa de MásMóvil

Els títols s’impulsen un 16% fins a arribar als 11,17 euros per acció, el preu ofert per MásMóvil

Una oficina de la companyia Euskaltel.

Una oficina de la companyia Euskaltel. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Les accions d’Euskaltel  es disparen un 16% en borsa després de l’operació pública d’adquisició anunciada aquest diumenge per MásMóvil. El valor dels títols de la ‘teleco’ basca arriba ja als 11,17 euros per acció, el preu ofert per la companyia que dirigeix Meinrad Spenger. Quan es va presentar l’oferta, suposava una prima del 16,5% sobre el preu de tancament de divendres passat i del 25,1% sobre el preu mitjà del mes anterior.

MásMóvil va llançar una opa amistosa sobre Euskaltel a un preu en efectiu d’11,17 euros per acció fins a un import màxim de 2.000 milions d’euros pel 100% de les accions de la companyia. Amb caràcter «amistós i voluntari», l’oferta suposa una prima del 16,5% sobre el preu de tancament de divendres passat i del 25,1% sobre el preu mitjà del mes anterior. El denominat quart operador compta amb el suport de 52,36% del capital social, a l’aconseguir el compromís «irrevocable» dels accionistes Zegona, Kutxabank i Alba.

Notícies relacionades

En plens rumors d’una operació de concentració entre MásMóvil i Vodafone, el 15 de març, fa dos dilluns, MásMóvil va enviar una oferta «no vinculant» a Euskaltel manifestant el seu interès per la companyia basca. Dos dies després, el 17 de març de 2021, Euskaltel responia afirmativament a la proposades i totes dues firmaven un acord de confidencialitat. En aquest temps, les accions de la companyia que dirigeix José Miguel García han crescut un 6,67% al passar d’una valoració de 8,99 euros per acció el 15 de març als 9,57 euros en els quals va tancar divendres passat. Des de principis de mes, la cotització dels títols d’Euskaltel s’ha incrementat un 16,95%, mentre l’Ibex 35 va caure un 1,5%. El primer dia de març, les accions d’Euskaltel es valoraven a 8,20 euros per títol.

Comitè de seguiment

Euskaltel sotmetrà a l’aprovació del seu consell d’administració la constitució d’un comitè per al seguiment de l’opa llançada per MásMóvil, segons ha informat aquest dilluns l’operadora basca de telecomunicacions. Aquest comitè estarà integrat per consellers «que no es trobin a situació de conflicte d’interès», segons ha informat Euskaltel. D’altra banda, la companyia ha recordat que els membres del consell d’administració es pronunciaran sobre l’opa en els terminis establerts per la normativa aplicable, una vegada la CNMV autoritzi l’operació i el consell rebi els informes financers i l’assessorament legal necessaris.

Temes:

Borsa