Podrà ser forçós

Arribat un acord a El Corte Inglés per reducció de plantilla en 3.000 empleats

L’empresa ofereix 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats

Arribat un acord a El Corte Inglés per reducció de plantilla en 3.000 empleats
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Corte Inglés ha arribat a un acord amb el comitè d’empresa per emprendre un ajust de plantilla que pot afectar fins a 3.000 empleats. La indemnització pactada s’ha aproximat a l’última proposta sindical, que preveu tant l’adscripció voluntària com forçosa al pla amb una indemnització de 33 dies i un màxim de 24 mensualitats, prenent com a base el sou a la data d’extinció i els incentius (variable) del 2019 per al col·lectiu de venda. S’han establert primes de sortida per als treballadors que acceptin la sortida de l’empresa. Entre 5 i 10 anys d’antiguitat en l’empresa, s’ha previst un pagament del 5% del salari brut anual. De 10 a 15 anys d’antiguitat, un pagament del 10% del salari brut anual i més de 15 anys, un pagament del 20% del salari brut anual.

En el cas que no es cobreixin els objectius de reducció de plantilla de la direcció, l’empresa accepta reduir en un 15% l’objectiu, reduint en més de 500 persones els processos d’extinció forçosos.

Notícies relacionades

L’acord preveu un període d’adscripció voluntària al pla fins al 23 d’abril del 2021 i l’empresa haurà de respondre a la petició abans del 23 de maig.

MÉS INFORMACIÓ, EN BREU