Canvis a Vila-seca

Repsol invertirà 1.400 milions a Tarragona fins al 2025

El president de la companyia, Antoni Brufau, anuncia projectes en el marc del pla estratègic i els fons europeus Next Generation

Repsol invertirà 1.400 milions a Tarragona fins al 2025
2
Es llegeix en minuts

El President de Repsol, Antonio Brufau, ha anunciat aquest dilluns un pla d’inversions de 1.400 milions a la província de Tarragona en el marc del pla estratègic i els projectes associats als fons europeus Next Generation. Repsol apostarà per quatre pilars d’inversió en aquests cinc anys: l’eficiència energètica, l’economia circular, l’hidrogen renovable i la captura i ús de CO2. L’objectiu és avançar cap a una descarbonització de l’economia propiciant alhora un nou impuls industrial basat en la digitalització i la tecnologia. El pla estratègic de Repsol fins al 2025 preveu una inversió total de 18.300 milions d’euros.

L’anunci s’ha fet durant la presentació del pla Cal·lípolis, que agrupa 11 projectes d’inversió per convertir un extens espai entre Pinar i el port de Tarragona en un nou motor econòmic industrial, logisticointermodal, turístic i paisatgístic. Port de Tarragona, l’ajuntament de Vila-seca i Repsol calculen que aquests projectes Cal·lípolis suposaran una inversió de 259,5 milions d’euros.

Els projectes

Repsol contempla per al seu Complex Industrial de Tarragona, projectes centrats principalment en l’economia circular i que sumen una inversió de més de 1.400 milions d’euros en els pròxims cinc anys. El complex ja ha iniciat la seva transformació per convertir-se en un pol multienergètic, amb iniciatives com la producció d’un primer lot de biojet i la primera planta de la península Ibèrica per a la fabricació de polímers d’alta resistència a l’impacte. També preveu la construcció d’una planta de producció de biocombustibles avançats, una planta per produir plàstics a partir del reciclatge de materials postconsum i la implementació de tecnologies per millorar l’eficiència en el consum de matèries primeres i d’energia en els seus processos productius.

Aquestes iniciatives pròpies i altres que Repsol està promovent en l’actualitat amb socis s’han inclòs en el programa Catalunya Next Generation, que impulsa la Generalitat de Catalunya juntament amb Cal·lípolis, pretenen servir per impulsar inversions relacionades. Repsol està disposada a liderar la transformació del pol petroquímic de Tarragona perquè continuï sent líder al sud d’Europa, però per garantir aquest impuls també és necessari el recolzament de les institucions i un entorn regulador que permeti i habiliti aquesta aposta.

Projecte Cal·lípolis

Notícies relacionades

En el marc del projecte Cal·lípolis, Repsol ha previst dues iniciatives que ascendeixen a 41 milions d’euros. El projecte Cal·lípolis inclou la urbanització d’una nova Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i la recuperació d’un espai protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000, situat entre la platja de la Pineda i el port de Tarragona. El pla preveu també la recuperació de la vida marina amb la instal·lació d’un escull de biòtops. El nou contradic els Prados tancarà les aigües del port comercial de Tarragona i protegirà l’entorn natural de la Costa Daurada. A més, aquest contradic, d’ús per als vianants, integrarà infraestructures turístiques per a usos socials i lúdics.

L’ampliació de les instal·lacions portuàries de Repsol permetrà l’atracament de grans barcos al seu pantalà i la millora de la flexibilitat en l’aprovisionament de les matèries primeres amb la construcció de dos dipòsits enterrats. Aquestes actuacions suposaran una millora de la logística de Repsol al port de Tarragona, garantint la seva eficiència i competitivitat, i permetran eliminar l’actual sistema monoboia, situat a mar obert.

Temes:

Repsol