Incentius a la contractació

Díaz avança «una base d’acord» per renovar les polítiques actives d’ocupació, com li demana la CEOE

  • Treball pretén negociar en paral·lel la derogació de la reforma laboral i la nova carta de polítiques d’ocupació i incentius per a la contractació

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Acord a acord i sense renunciar a cap dels compromisos remesos a Brussel·les. Aquest ha sigut el full de ruta per als pròxims mesos en què ha insistit la ministra de Treball i imminent vicepresidenta, Yolanda Díaz. La dirigent d’Unides Podem ha avançat al Congrés una «base d’acord» per renovar les polítiques actives d’ocupació, tal com li demana la CEOE. Tot i que no per atendre aquesta taula de negociació Díaz pretén apartar-ne d’altres, com la de la «modernització» de la negociació col·lectiva.

Al més pur estil ‘cholista’, la imminent nova vicepresidenta tercera va carpeta a carpeta i no per negociar-ne una deixarà de pretendre tancar-ne una altra. Díaz espera poder liquidar ràpidament l’acord definitiu per tancar la nova carta de polítiques actives d’ocupació (PAE) i la renovació de la Garantia Juvenil. Una carpeta que des de la CEOE li demanen que prioritzi, per sobre de desmuntar la reforma laboral, que segons els empresaris «ara no toca». 

Notícies relacionades

Díaz ha avançat a la Cambra baixa que hi ha «base d’acord», tot i que com és habitual en aquesta ministra, no ha concretat terminis. Fonts presents en aquestes negociacions reconeixen aquesta entesa, però, no obstant, no veuen imminent el seu final. «Està gairebé tancat des de fa dos mesos», expliquen. Aquestes mateixes fonts també assenyalen Hisenda, guardià de la caixa i dels milions necessaris per donar cos a aquestes polítiques actives d’ocupació.

Entre un dels variats punts d’aquesta nova carta de drets que estan negociant Treball, patronal i sindicats, figuren nous incentius a la contractació. Sobre aquests va transcendir un primer esborrany que incorporava incentius a les empreses que firmin contractes indefinits per valor de fins a 7.500 euros per contracte entre els col·lectius amb menys ocupabilitat, com els joves, les dones o els aturats sèniors.