mesures anticrisi

La Fed confirma el final de les facilitats especials per al crèdit

El banc central dels EUA considera que el mercat s’ha estabilitzat

El president de la Reserva Federal nord-americana, Jerome Powell.

El president de la Reserva Federal nord-americana, Jerome Powell. / AP / CAROLYN KASTER

1
Es llegeix en minuts

La Reserva Federal (Fed) ha confirmat aquest divendres que el mecanisme establert de donar facilitats de crèdit a empreses i llars a causa de la crisi induïda per la pandèmia expirarà el pròxim 31 de març, tal com estava previst.

«Per atenuar les tensions al mercat del Tresor a causa de la pandèmia de la Covid-19 i promoure préstecs a les llars i les empreses», la Fed havia modificat temporalment els requeriments de capital, va recordar l’emissor en un comunicat. Aquesta mesura va incitar els grans bancs a prestar més diners i va sostenir el mercat de les obligacions i el finançament a curt termini.

Notícies relacionades

«Des d’aleshores, el mercat s’ha estabilitzat», explica la institució que presideix Jerome Powell, que va decidir no allargar aquesta mesura d’emergència i acabar-la segons el calendari previst. L’institut emissor nord-americà va reconèixer que ha d’abordar el disseny de regles per aplicar el desenvolupament a futurs requeriments de capital «per evitar el desenvolupament de pressions que poguessin contraure el creixement i comprometre l’estabilitat financera».

La derogació de les limitacions va ser autoritzada a l’inici de la pandèmia i havia d’expirar el desembre passat, però la Fed va decidir prolongar aquesta facilitat durant tres mesos per donar temps a la recuperació, que va ser frenada per una segona onada d’infeccions pel coronavirus a la tardor.