Turisme

El Govern central aprova el rescat de les agències de viatges de Globalia per 320 milions

El grup havia sol·licitat aquesta ajuda per a la integració d’Ávoris, la seva agència de viatges, amb la de Barceló, Halcón Viatges

És la quarta empresa a ser rescatada per l’Executiu amb el fons de 10.000 milions després d’Air Europa (també de Globalia) , Duro Felguera i Plus Ultra

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Consell de Ministres ha aprovat la concessió d’ajuts per import de 320 milions d’euros per a Avoris, el negoci d’agències de viatges del grup turístic Globalia, en el marc del mecanisme de rescat a empreses estratègiques gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). Un baló d’oxigen que té per objectiu ajudar la integració d’ Halcón Viajes i Ávoris, les agències turístiques de Globalia i Barceló, segons ha anunciat la ministra portaveu i titular d’Hisenda, María Jesús Montero.

Aquests 320 milions d’euros es canalitzen en 163 milions d’euros d’un crèdit participatiu i 157 milions d’euros en un crèdit ordinari. Els ajuts procedeixen del Fons de Recolzament a la Solvència, que està dotat amb un total de 10.000 milions d’euros. Aquest instrument va ser aprovat pel Govern central el juliol passat amb l’objectiu d’aportar suport públic temporal per reforçar la solvència d’empreses no financeres afectades per la pandèmia de la Covid-19 que siguin considerades estratègiques per al teixit productiu nacional o regional.

Notícies relacionades

«Les empreses turístiques han de recuperar el vigor després d’aquests últims mesos en què la falta mobilitat les ha afectat de manera especial», ha dit Montero en la roda de premsa posterior a la reunió dels ministres. Segons la ministra, l’any 2019, la xifra de negoci d’Ávoris va superar els 4.000 milions d’euros la facturació i va generar 6.400 llocs de treball directes.

Aquesta és la quarta operació aprovada pel Govern amb càrrec a aquest fons de la solvència. La primera va ser també a una empresa de la família Hidalgo, Air Europa (que finalment ha sigut venuda a Iberia) per 475 milions d’euros. Així com el rescat de 120 milions d’euros a l’enginyeria asturiana Duro Felguera i de 53 milions a l’aerolínia Plus Ultra.