L’empresa recorrerà

Sanció de 8 milions a Vodafone per les seves trucades i missatges comercials

Protecció de Dades considera que ha incomplert diversos articles de la legislació espanyola

Sanció de 8 milions a Vodafone per les seves trucades i missatges comercials
1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat quatre sancions diferents a Vodafone Espanya, per un import total de 8,15 milions d’euros, per la realització d’accions de màrqueting i prospecció comercial a través de trucades i enviament de comunicacions comercials electròniques.

L’empresa Vodafone, segons ha resolt l’organisme que vetlla per l’adequada protecció de les dades personals a Espanya, ha incomplert no només la llei de protecció de dades personals i garanties dels drets digitals, també la llei general de telecomunicacions i la llei de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic.

La resolució recorda que des del segon trimestre de l’any 2018 l’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha rebut gairebé 200 reclamacions contra aquesta empresa.

La majoria de les reclamacions contra Vodafone Espanya denuncien la realització d’accions de mercadotècnia i de prospecció comercial a través de trucades i mitjançant l’enviament de comunicacions comercials electròniques, tant de correus com de SMS, accions que segons l’agència vulneren la legalitat. 

Aquestes comunicacions no han sigut sol·licitades o expressament autoritzades per les persones que les han rebut, que no han pogut exercir el dret a oposar-s’hi, o s’han adreçat a persones que havien demanat la seva inclusió en la ‘llista Robinson’ (un directori al qual s’adscriuen els que no volen rebre publicitat), i no s’adequaven tampoc als procediments i garanties establertes per realitzar aquestes accions de mercadotècnia.

L’empresa hi recorrerà en contra

Notícies relacionades

Davant la multa per part de l’AEPD, des de la companyia van explicar a Europa Press que la resolució de l’agència és «recurrible», i van manifestar la seva intenció de presentar aquest divendres un recurs de reposició, contra el que consideren una sanció «desproporcionada».

«Presentarem recurs de reposició davant l’AEPD i, en funció del que finalment decideixi, deixem oberta la possibilitat d’interposar un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional, ja que entenem que la responsabilitat que s’imputa a Vodafone no ens correspon. Són les entitats que actuen com a responsables del tractament de les dades dels afectats les que han de respondre de les imputacions de l’AEPD», van explicar.