Amb taxis

Uber torna Barcelona a partir del dimarts 16 de març

El preu del servei es fixarà mitjançant taxímetre aplicant la tarifa 3, amb mínim de set euros per carrera

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts

Uber ha anunciat que dimarts vinent tornarà a donar servei a Barcelona. La multinacional nord-americana ha aconseguit atraure uns 350 taxistes en la seva aplicació de mòbils per donar servei a la capital catalana. El preu del servei serà el que sorgeixi de l’ús del taxímetre amb la tarifa tres i no podran fer-se carreres a preu tancat, segons van confirmar fonts d’Uber. El preu per quilòmetre serà d’1,40 euros i la tarifa mínima serà de 7 euros.

L’inici del servei respon a l’acord al qual havien arribat el novembre passat amb l’autoritat metropolitana del taxi. Els taxistes utilitzaran l’aplicació Uber de manera similar a la forma en què utilitzen els sistemes de radioemissores. Des del punt de vista dels usuaris, el gran avantatge del servei és la utilització de l’aplicació de mòbils.

Uber va deixar de donar servei i Barcelona després de la decisió del Govern de frenar l’expansió del servei amb una normativa que restringeix els serveis dels cotxes de lloguer amb conductor, més coneguts com a VTC i que Uber volia utilitzar.

Notícies relacionades

En el sector del taxi que s’oposa a l’entrada al mercat d’Uber, apunten que la multinacional recorrerà als cotxes de lloguer amb conductor en el futur per aconseguir una porció major del mercat.

Uber assegura que no recorrerà als VTC durant els seus tres primers mesos de funcionament a Barcelona, i descarta aquesta estratègia mentre el servei ofert s’adapti a les necessitats de la demanda. La celebració de salons com el Mobile pot donar ales a Uber a Barcelona el pròxim juny. A Madrid prop de 2.000 taxistes treballen amb l’app d’Uber i és possible fixar els preus de les carreres amb temps.

Temes:

Uber Taxis