1,4 punts més que al desembre

L’OCDE eleva les seves perspectives de creixement per les vacunes i els estímuls

En el seu informe avançat, preveu que l’activitat mundial progressarà aquest any un 5,6%

L’OCDE eleva les seves perspectives de creixement per les vacunes i els estímuls
1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

L’OCDE va revisar aquest dimarts a l’alça les seves perspectives de creixement per a la majoria dels països del G-20 per l’efecte sobre la recuperació de l’inici de les campanyes de vacunació i dels plans d’estímul, i molt en particular el dels Estats Units, que beneficiarà també els seus principals socis.

Al seu informe avançat, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu que l’activitat mundial progressarà aquest any un 5,6%, cosa que significa 1,4 punts més del que havia anticipat al desembre, i un 4% el 2022, tres dècimes més.

Prioritat sanitària

Notícies relacionades

La gran prioritat sanitària i econòmica, al seu parer, ha de ser accelerar la vacunació de la població adulta tant com sigui possible, i això implica més cooperació internacional, perquè les vacunes arribin també als països pobres i evitar que el virus circuli allà lliurement, amb el risc que n’apareguin mutacions més perilloses.

Dels membres del G-20, l’Índia serà el que tindrà aquest exercici la pujada més gran del producte interior brut (PIB), del 12,6%, que compensarà en part la patacada del 7,4% del 2020. Això suposarà la correcció més gran respecte a les dades de fa tres mesos, de 4,7 punts percentuals.