Crisi de la Covid
Barcelona activa 12 milions d’euros per desplegar un pla de xoc contra l’atur juvenil
L’Ajuntament augmenta el 25% el seu pressupost per a polítiques d’ocupació, amb l’objectiu d’atendre 15.000 joves aquest 2021
El consistori reforça la seva atenció psicològica per pal·liar els estralls emocionals derivats de la pandèmia

L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat el seu pressupost en polítiques d’ocupació davant l’actual crisi del coronavirus i desplegarà aquest 2021 un total de 12 milions d’euros per costejar un pla de xoc contra l’atur juvenil. Els més joves estan sent un dels col·lectius més colpejats per la pandèmia i per contenir aquesta hemorràgia que engrosseix la taxa d’atur, el consistori barceloní ha ampliat el 25% els seus fons destinats a això. Aquest programa, presentat aquest dimarts pel primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, aspira a donar atenció a 15.000 joves barcelonins. I com una de les principals novetats incorpora un programa de suport psicològic per pal·liar aquells estralls emocionals derivats de la pandèmia.
Barcelona desplegarà al llarg d’aquest exercici un pressupost de 12 milions d’euros per ampliar la formació, reciclar o reconèixer habilitats dels usuaris; així com per injectar diners en les empreses que contractin algun dels 14.980 joves que estan actualment sense feina a la capital catalana. Els turistes ja no s’aglomeren a la Rambla ni als voltants de la Sagrada Família o el parc Güell, així com tampoc omplen les discoteques del passeig marítim o les del Paral·lel. I les baules més febles del mercat laboral, com els joves, són les que estan sortint més mal parades. L’atur juvenil ha augmentat el 53,8% l’últim any a Barcelona, amb sectors com l’hostaleria, el turisme o el comerç aturats o molt llastats. Més de la meitat dels quals fa més de sis mesos que no troben feina.
Notícies relacionadesL’objectiu del pla d’ocupació presentat aquest dimarts per l’Ajuntament no és alimentar aquesta ocupació ‘low cost’ perduda per la desaparició (momentània) dels més de 12 milions de visitants que atreia abans del virus, sinó reorientar aquests perfils cap a sectors amb més qualitat i estabilitat. «Al sector tecnològic hem trobat vacants no cobertes», és un «petit drama local...perquè tenim el talent», ha declarat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. El sector TIC serà un dels prioritaris en el pla del consistori, donat el sostingut augment de la demanda que reuneixen les empreses ubicades en localitzacions com el Pier 01 o els antics polígons industrials del Poble Nou.
El pla està articulat a través de 4 àmbits i 59 actuacions, una d’elles focalitzada a incentivar les empreses a prioritzar els joves en les seves contractacions. Un dels programes que es preveu potenciar amb aquest augment del 25% en el pressupost d’ocupació juvenil és el Crear Feina. Actualment les companyies que s’acullin a aquest programa, i que ofereixin un contracte de mínim sis mesos de durada, reben una bonificació de 5.000 euros de l’Ajuntament. La idea és ampliar aquest import, sobre la qual cosa s’està treballant; segons expliquen des del consistori. El municipi també assumirà la contractació directa de 150 persones.
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Almenys 7 persones viuen entre ruïnes a les Cases Barates
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Moderadors de continguts Acord en l’ero de la subcontracta de Meta: Els 2.059 acomiadats a la torre Glòries seran indemnitzats amb 33 dies
- Aquest dilluns L’Audiència de Barcelona jutja una àvia per abusar del seu net a Igualada