AUTOMOCIÓ

El Govern central, Seat i Iberdrola impulsaran la primera fàbrica de bateries d’Espanya

El Govern central crearà un consorci publicoprivat en el qual participaran Seat i Iberdrola, i estarà obert a altres socis, per muntar una fàbrica de bateries a Espanya

El Govern central, Seat i Iberdrola impulsaran la primera fàbrica de bateries d’Espanya
2
Es llegeix en minuts

El Govern central crearà un consorci publicoprivat, en el qual participaran Seat i Iberdrola i estarà obert a altres socis, per muntar la primera fàbrica de bateries d’Espanya. Així ho ha anunciat Reyes Maroto, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, en el 28è Congrés Federal UGT-FICA. «Aquest consoci formarà part del primer PERTE que té per objectiu la transició cap al vehicle elèctric i connectat. El projecte permetrà desenvolupar un conjunt d’actuacions que garanteixin que hi hagi a Espanya les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de manera autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet», ha expressat Maroto.

En la mateixa intervenció, la titular d’Indústria ha destacat la fortalesa del diàleg social a Espanya. «Des de l’inici de la pandèmia hem treballat junts amb tres prioritats: protegir la salut de la població i dels treballadors; protegir el teixit productiu i l’ocupació, en què el diàleg social ha sigut determinant perquè ha permès firmar quatre Acords Socials en defensa de l’Ocupació; i la posada en marxa del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per impulsar una bateria d’inversions i reformes que posi les bases de la transformació del nostre model productiu».

Pacte per la indústria

Maroto ha defensat un Pacte per Indústria que permeti al país la seva reindustrialització, per tal de diversificar, equilibrar i modernitzar l’estructura productiva, impulsant els sectors estratègics que facin més resilient l’economia espanyola. «Ja comptem amb un esborrany de bases del Pacte d’Estat per la Indústria que ha de ser aprovat pel Fòrum d’Alt Nivell de la Indústria per a la seva remissió al Congrés. Tots coincidim que aquest és un bon moment per abordar aquest pacte», ha assenyalat Maroto.

Notícies relacionades

Durant el seu discurs, la ministra ha destacat que la indústria juga un paper molt rellevant per avançar en la modernització del model productiu espanyol pel seu poder de generació de riquesa i ocupació estable i de qualitat, però també per la seva aposta per la innovació, la investigació i la sostenibilitat com a palanques per millorar la seva competitivitat.

Reyes Maroto ha repassat els treballs en els quals està immers el Govern en aquesta àrea, com l’Estratègia de Política Industrial Espanya 2030, l’Estratègia d’Economia Circular, l’Estratègia de Mobilitat Sostenible o l’Agenda Digital 2025, amb especial èmfasi en les pimes a través del Pla de Digitalització de Pimes. Com a principals novetats en l’àmbit industrial per al 2021, Maroto ha assenyalat un Fons de Recolzament a la Inversió Industrial Productiva, dotat amb 600 milions; un reforç a l’acompanyament a la gran indústria electrointensiva; i el desenvolupament del Programa d’Impuls de projectes tractors de Competitivitat i Sostenibilitat Industrial.

Temes:

Iberdrola Seat