8-M

El Consorci de la Zona Franca demana polítiques actives per accelerar el tancament de la bretxa salarial

  • Engega el BWA, un cicle de conferències que tindrà lloc del 3 al 5 de març per sensibilitzar sobre els reptes pendents en relació amb la igualtat de gènere a Espanya

El Consorci de la Zona Franca demana polítiques actives per accelerar el tancament de la bretxa salarial
2
Es llegeix en minuts
María Refojos
María Refojos

Redactora del suplement 'actius'

ver +

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres el Barcelona Woman Acceleration (BWA), un cicle de conferències que tindran lloc del 3 al 5 de març per sensibilitzar sobre els reptes pendents en matèria d’igualtat de gènere i amb l’objectiu d’accelerar el tancament de les bretxes existents. Els ponents de la sessió d’obertura d’aquesta primera edició del BWA han instat les administracions i empreses a regirar-se contra la premissa d’«el temps ja ho arreglarà» i a participar activament en solucions per accelerar la paritat entre homes i dones.

«La voluntarietat, per si sola, si no se li fa una empenta, no funciona», ha advertit la gerent de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, durant la seva intervenció. En aquest sentit, aquest any entren en vigor noves lleis i reglaments sobre plans d’igualtat i l’obligatorietat de realitzar auditories salarials al si de les empreses. No obstant, els ponents han alertat –citant un informe de l’FMI– que, al ritme actual, la bretxa salarial en tot el món tardarà 200 anys a tancar-se. «En els últims 25 anys les coses han millorat, però no de manera suficient», ha reconegut el president de la Cambra de Comerç, José Luís Bonet.

Notícies relacionades

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat el paper de les polítiques de quotes implantada durant el mandat de José Luís Zapatero per accelerar la presència de dones en l’àmbit empresarial. «Si no haguéssim sigut ferms en la política de les quotes, avui no estaríem reivindicant el que estem reivindicant», ha reivindicat Cunillera. En aquest sentit, la presidenta de Red Eléctrica, Beatriz Corredor, ha destacat la «política de promoció i selecció amb un biaix favorable per a les dones» practicada per la seva corporació i ha criticat que «desgraciadament no és representativa» en el conjunt del teixit empresarial. Actualment, el 30,1% de les directius dels consells d’administració de l’Ibex són dones.

«Al CZFB vam pensar que havíem de fer alguna cosa que contribuís al debat i a la reivindicació del paper de la dona en l’actualitat i sobre el que hauria de ser el seu paper en el futur. Així va néixer BWA», ha explicat el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca, Pere Navarro. Durant els tres dies de BWA tindran lloc nou sessions de debat en els quals participaran un total de 50 ponents amb perfils diversos i referents de diferents sectors d’activitat.

Temes:

Igualtat